Menu
Illustrasjonsfoto: Audrey McAvoy / AP / NTB scanpix

Tre elever i Tysvær i korona-karantene

I Tysvær har nå en elev ved Førre skole og to elever ved Frakkagjerd ungdomsskole fått hjemmekarantene etter å ha hatt kontakt med personer som har fått påvist smitte med korona-virus.

Av Egil M Solberg | 05.03.2020 07:39:25

Korona-karantene: Disse elevene blir ivaretatt i tråd med råd fra Folkehelseinstituttet.

– Disse familiene har fulgt råd fra Helse Fonna og nasjonale helsemyndigheter. Så langt vi vet er det ingen av kommunens innbyggere som har fått påvist smitte, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Tiltak på skolene blir å følge de retningslinjene som allerede er sendt ut rundt hoste- og håndhygiene. Det er også satt inn ekstra rengjøring ved skoler og barnehager.

Foresatte har også fått råd om hoste- og håndhygiene.

Kommunen minner om at korona-virus i utgangspunktet ikke er farlig for barn eller de fleste i befolkningen.

Tiltakene som settes inn med hjemmekarantene, testing og hygiene-tiltak er for å begrense smitteomfanget av hensyn til eldre og syke.

Korona-karantene i Etne

Foreldre som har elever ved Enge skule i Etne fikk onsdag informasjon om at en elev er sett i hjemmekarantene med mistanke om koronasmitte.

LES OGSÅ: Mistanke om koronavirus på skole i Etne

Korona-karantene i Karmøy

Karmøy kommune har begynt med testing av personer som har mistanke om å være smittet av koronaviruset. Her er seks personer i karantene.

Karmøy kommune har opprettet en pandemigruppe under ledelse av smittvernlege og kommuneoverlege som gjør forberedelser for å håndtere et eventuelt utbrudd i kommunen, heter det på kommunens nettsider.

Korona-smitte bekreftet i Haugesund

Det første tilfelle av korona-smitte ble bekreftet i Haugesund i går. En ung gutt er satt i hjemmekarantene.

LES OGSÅ: Korona-smitte bekreftet i Haugesund

56 tilfeller i Norge

Folkehelseinstituttet fikk onsdag bekreftet at totalt 56 personer i Norge har fått påvist koronavirus. Alle tilfellene kan knyttes til utbrudd i utlandet.

Ingen av de som er smitta, er alvorlig syke eller innlagt på sykehus, opplyser FHI.

Dropper krav til legemelding ved fravær

Ut skoleåret vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Årsaken er at håndteringen av koronaviruset gjør at helsepersonell må bruke kapasiteten sin på dem som trenger det mest.

LES OGSÅ: Fraværsgrensen på videregående endres midlertidig på grunn av koronaviruset

Flere nyheter: