Menu
Politi på plass etter et knivangrep i Würzburg i Bayern i Tyskland. Tre personer ble drept og fem alvorlig skadd. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / AP / NTB

Tre drept og flere alvorlig skadd i knivangrep i Würzburg i Tyskland

Tre personer ble drept og fem alvorlig skadd i et knivangrep i Würzburg i Bayern i Tyskland fredag. Gjerningsmannen er pågrepet, men motivet er stadig uklart.

Av NTB | 26.06.2021 02:38:52

Kriminalitet og rettsvesen: To av de fem skadde fikk livstruende skader, opplyser Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann.

– Vi må bare håpe og be om at de hardest skadde overlever, sa Herrmann. En liten gutt skal være blant dem som ble skadd i angrepet, og faren hans er trolig blant de drepte.

Ifølge ham ble gjerningsmannen skutt i beinet før han ble pågrepet, og fredag ble han avhørt på sykehus. Det ble raskt klart etter pågripelsen at det ikke var flere mistenkte.

Bayerns delstatsminister Markus Söder kondolerer de rammede.

– Vi sørger med ofrene og deres familier, skrev han på Twitter.

Han hadde utvist voldelig oppførsel de siste ukene, og hadde vært midlertidig lagt inn for behandling på psykiatrisk avdeling. Ifølge politiet kjente han ikke ofrene, og motivet er foreløpig uklart.

Vitner på stedet sa at mannen ropte «Allahu akbar» (Gud er størst) under angrepet, og et islamistisk motiv ble ikke umiddelbart utelukket. Den pågrepne var imidlertid ikke kjent for myndighetene fra før for lovbrudd som kunne ha indikert at han har hatt et slikt motiv for angrepet.

På videoen ser man personer som prøver å holde ham tilbake, og en person roper at mannen har stukket ned en kvinne. Det blir kastet en stol mot ham, og enda en person forsøker å stanse ham med en kjepp eller en stokk.

Deler av bykjernen ble sperret av, og et stort politioppbud rykket ut.

Det bor rundt 130.000 personer i Würzburg, som ligger mellom Frankfurt og Nürnberg.

Den pågrepne er en 24 år gammel mann fra Somalia som har bodd i Würzburg siden 2015. Han har den siste tiden ha holdt til i innlosjering for hjemløse, ifølge politiet.

Bild omtalte en video som skal ha blitt tatt av et vitne på stedet. På filmen kan man se en barbeint mann som er iført grå bukser og en beigefarget trøye. Han veiver med en kniv som er rundt 20 centimeter lang.

Flere nyheter: