Menu
En av de drepte bæres bort fra ett av stedene som ble truffet i det russiske angrepet mot Kyiv onsdag. Foto: Politiet i Kyiv / AP / NTB

Tre drept i angrep i Ukraina – strømbrudd i Kyiv og Lviv

Tre personer er drept og seks såret i nye russiske angrep mot Kyiv. Strømmen og vannet er borte i deler av hovedstaden og i Lviv vest i landet.

Av NTB | 23.11.2022 15:07:27

Politikk: – Hele byen er uten strøm. Vi venter på ytterligere informasjon fra energieksperter, sier Lvivs ordfører Andrij Sadovyj i sosiale medier onsdag ettermiddag.

Han advarer om at det også kan være brudd på byens vannforsyning.

Nyhetsbyrået AP melder om kraftige drønn av det som hørtes ut som gjentatte eksplosjoner i Kyiv onsdag ettermiddag.

– Fienden har iverksatt rakettangrep på kritisk infrastruktur i Kyiv. Bli værende i tilfluktsrom inntil luftvernsirenene stopper, sier bymyndighetene i Kyiv i sosiale medier.

Ordfører Vitalij Klitsjko opplyser at infrastruktur er rammet og at vannforsyningen er midlertidig stanset. Samtidig melder nyhetsbyrået AFPs journalister om strømbrudd i nordlige og sentrale deler av Kyiv.

Det statlige strømselskapet Ukrenergo sier alle landets regioner vil oppleve at strømmen kobles ut de kommende dagene.

Russland har angrepet den ukrainske hovedstaden en rekke ganger de siste ukene, noe som har ført til omfattende strømbrudd.

Tirsdag i forrige uke ble Ukrainas strømforsyning hardt rammet i en ny bølge russiske rakettangrep rettet mot blant annet Kyiv og Lviv.

– Som et resultat av Russlands bombardement av Ukrainas energisystem har vi hatt massive strømbrudd over hele landet den siste timen, skriver den moldovske visestatsministeren Andrei Spinu på Facebook onsdag. Han legger til at nettoperatøren Moldelectrica jobbet med å gjenopprette strømforsyningen.

Også tidligere denne måneden mistet mange mennesker i Moldova strømmen i kjølvannet av russiske angrep i Ukraina.

En tjenestemann opplyser onsdag ettermiddag at tre personer er drept og seks såret i angrepet mot hovedstaden.

Det er også hørt eksplosjoner i byene Odesa, Mykolajiv, Poltava og Dnipropetrovsk, skriver nyhetsbyrået DPA. Det er foreløpig ikke meldt om skadde eller drepte her, og flere av eksplosjonene kan skyldes ukrainsk luftvern.

Også nabolandet Moldova er igjen rammet av strømbrudd etter angrepene i Ukraina.