Menu
Blomster ved huset i Ytrebygda der det brøt ut brann lørdag. To jenter på 9 og 14 år og deres mor (41) er døde. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tre døde etter brannen i Bergen: – Et helt nærmiljø er preget

To jenter på 9 og 14 år og deres mor (41) er døde som følge av brannen i Bergen lørdag. Lokalsamfunnet er i sjokk og sorg.

Av NTB | 07.01.2020 10:25:15

Ulykker og naturkatastrofer: Brannen brøt ut i 6.45-tiden lørdag i den ene delen av en tomannsbolig i bydelen Ytrebygda like ved Flesland i Bergen.

En familie på sju, to voksne og fem barn, bodde i boligen. Barna er i alderen 7 til 18 år. Familien er opprinnelig fra Syria.

Foreldrene og fire av barna var hjemme da brannen brøt ut. Moren og tre av barna ble hentet bevisstløse ut av boligen. Søndag ble det kjent at en ni år gammel jente døde, og natt til tirsdag døde altså moren og en 14 år gammel jente.

Et barn er fortsatt innlagt på Haukeland universitetssjukehus. Tilstanden er kritisk og uavklart, opplyser Helse Bergen.

– Dette går inn på et helt lokalsamfunn. Hele nærmiljøet er preget. Det var et forferdelig trist budskap å få. Dette er en skole i sorg, sier kommunikasjonsrådgiver Toril Berle Schalck i Bergen kommune til NTB.

Hun er til stede på skolen for å bistå.

– Det er mange elever som ikke har det bra nå. Dem tar vi vare på, og det blir en minnestund. Vi var på mange måter forberedt, men det kom som et sjokk, sier Pedersen til Bergensavisen tirsdag morgen.

– Dette er en stor tragedie som rammer hele bysamfunnet, sier vakthavende byråd Beate Husa i Bergen kommune.

– Vi vil uttrykke vår dypeste medfølelse med en familie og et nettverk som er hardt rammet. Det er viktig at vi alle tar godt vare på hverandre i møtet med denne tragiske hendelsen, sier hun.

Mandag ble det holdt minnestund for den ni år gamle jenta på Aurdalslia barneskole.

Politiet har hentet ut gjenstander fra boligen som de undersøker nærmere.

– Vi har god tro på at vi skal finne brannårsaken, men går ikke nærmere inn på det. Vi har en formening om hvor brannen startet og hva som startet den, sier stasjonssjef Torgils Lutro ved Bergen sør politistasjon til NTB.

Politiet gjennomførte en rekke avhør mandag, blant annet med innsatspersonell som rykket ut til brannen. Dette arbeidet fortsetter tirsdag. Det er ikke mistanke om noe kriminelt.

Tirsdag fortsetter politiet arbeidet på brannåstedet.

– Vi skal gjøre flere undersøkelser og gjennomføre avhør av flere personer som kan ha opplysninger, sier han.

Den 14 år gamle jenta var elev ved Ytrebygda ungdomsskole. Der holdes det en samling for elevene tirsdag formiddag.

Rektor Siss Ragnhild Pedersen ved Ytrebygda skole sier at de er i sjokk.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. To etterforskere fra Kripos ankom mandag for å bistå politiet, men de er nå ferdige på stedet.

Flere nyheter: