Menu
All fly- og togtrafikk til og fra Wuhan i Kina stanset onsdag kveld opp og desinfiseringsveske ble sprayet på jernbanestasjoner (bildet) og andre steder der folk var samlet. Torsdag stenger to andre nærliggende byer også sin offentlige transport. Foto: AP / NTB scanpix

Tre byer i Kina isoleres som følge av virusutbruddet

Myndighetene i de kinesiske byene Huanggang og Ezhou innstiller offentlig transport som følge av det dødelige lungeviruset. Tidligere har Wuhan gjort det samme.

Av NTB | 23.01.2020 14:46:43

Medisin og helse: Huanggang ligger omtrent 70 kilometer fra Wuhan, der det nye lungeviruset først ble oppdaget. Byen har en befolkning på 7,5 millioner mennesker, og myndighetene opplyser at togstasjonen vil bli stengt inntil videre fra midnatt. I tillegg vil alle kjøretøy bli sjekket, og barer og kinoer vil være stengt.

Togstasjonen i en tredje nærliggende by, Ezhou, vil også stenge torsdag kveld. Denne byen har en befolkning på over en million.

Myndighetene stanset onsdag all trafikk inn og ut av Wuhan, som har rundt 11 millioner innbyggere og er hovedstad i Hubei-provinsen i den sentrale delen av Kina. Innbyggerne oppfordres også til å unngå folkemengder.

Kinesiske forskere mistenker at lungeviruset som til nå har tatt livet av minst 17 personer i Kina, kan ha smittet mennesker gjennom ulovlig salg av ville dyr på et marked i Wuhan.

(©NTB)

Flere nyheter: