Menu

Tre boliger evakuert etter stein- og jordras i Ullensvang

De som ble evakuert etter et stein- og jordras i Ullensvang lørdag kveld, må vente med å flytte hjem. En geolog er på vei for å vurdere sikkerheten.

Av NTB | 09.10.2022 04:50:52

Ulykker og naturkatastrofer: – Sikkerheten vil bli vurdert fortløpende. Vi venter nå på at det skal ankomme en geolog til området som skal se nærmere på rasområdet, sier Randi Karin Habbestad, kommunalsjef for teknikk og miljø i Ullensvang kommune, til NTB.

Det var ved 21-tiden lørdag at det raste ned store steiner og en del jord og vann rett mot E134 i Røldal i Ullensvang i Vestland.

Habberstad opplyser videre at situasjonen ikke har endret seg for personene som bor i de tre husene som ble evakuert i forbindelse med raset.

– Geologens tilbakemelding vil spille inn på når evakuering eventuelt vil være over, sier hun.

Trafikken på stedet blir dirigert manuelt søndag morgen, opplyser Statens vegvesen til NRK.

Veien kan bli stengt på kort varsel. Et helikopter skal samtidig fly langs fjellsiden for å sjekke området. Dette vil føre til at veien blir stengt i perioder på opptil 20 minutter.

Like etter hendelsen sa et øyenvitne til Hardanger Folkeblad at flere store steiner hadde stanset om lag ti meter fra to garasjer. Én kampestein landet mellom garasjene. Huseiere i nærheten sa til Bergens Tidende at en av steinene som raste ned, var på mellom 15 og 16 kubikkmeter.

(©NTB)

Flere nyheter: