Menu
En politibetjent i Haugesund i arbeid ved barnehagen hvor en personbil kjørte ned porten. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Tre barnehagebarn påkjørt i Haugesund – trolig ikke livstruende skadd

Tre barnehagebarn ble kjørt til akuttmottaket ved Haugesund sykehus etter en påkjørsel mandag ettermiddag. Ifølge politiet er de trolig ikke livstruende skadd.

Av NTB | 13.09.2021 15:37:19

Ulykker og naturkatastrofer: De tre barna satt og lekte da en bil kjørte ned porten til barnehagen og kjørte på dem, opplyser Sørvest politidistrikt på Twitter mandag.

– De er sendt til sykehus. Vi vet at de er skadd, men skadeomfanget er ukjent. Det var ingenting som tilsa at det var fare for liv, sier operasjonsleder Jøran Solheim til NTB i 15-tiden.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.14. Tolv minutter senere ble det loggført at barna var fraktet til sykehus. Barnas alder er ukjent.

Politiet er på stedet og innhenter informasjon fra vitner og gjør åstedsarbeid. Det skal gjøres tekniske undersøkelser av bilen. Det er fremdeles noe uklart nøyaktig hva som har hendt.

– Ellers er barnehagen og de øvrige ivaretatt av kommunalt kriseteam, dersom noen trenger hjelp eller oppfølging, sier Solheim.

Klokka 14.11 opplyste politiet at barnas foreldre var varslet, og at føreren av personbilen også ble ivaretatt av helsepersonell. Ifølge Solheim er føreren, en eldre mann, kjørt til legevakt.

Solheim bekrefter at det opprettes sak, og at vedkommende vil ha status som mistenkt.

– Vi har fått forklart at en bil var i ferd med å snu utenfor en barnehage. Han hadde rygget inn i en trestubbe og så kjørt ned porten til barnehagen, sa operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sørvest politidistrikt til NTB tidligere mandag ettermiddag.

– Bilfører er på stedet. Han har vi kontroll på. Vi vil snakke med vitner som er der, sier Løklingholm.

Flere nyheter: