Menu
Den ene delen av tomannsboligen er totalskadd, mens naboene kunne flytte hjem igjen. . Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tre barn og én voksen bevisstløse etter brann i Bergen

En familie på seks personer ble brakt til sykehus etter en boligbrann i Ytrebygda i Bergen. Tre barn og én voksen fikk livreddende førstehjelp på stedet.

Av NTB | 04.01.2020 18:25:07

Ulykker og naturkatastrofer: Brannen brøt ut i 6.45-tiden lørdag i den ene delen av en tomannsbolig i bydelen Ytrebygda like ved Flesland i Bergen.

Røykdykkere hentet ut fire bevisstløse personer, og de fikk livreddende førstehjelp på stedet. De to andre personene tok seg ut av huset på egen hånd. Alle seks ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus, tre av dem med helikopter.

Lørdag ettermiddag ville sykehuset ikke gå ut med noen opplysninger om verken tilstand eller skadeomfang.

Så langt er det ikke klart hva som var årsaken til brannen.

– Det eneste vi vet, er at vi antar at det startet innvendig, sier Lutro.

Politiet har innledet etterforskning og gjennomført vitneavhør på stedet. Stedet er sperret av.

De pårørende er varslet, opplyste politiet lørdag ettermiddag.

Brannen ble slokket like etter klokken 7. Røykdykkere foretok like etter et finsøk i huset, men ingen andre personer ble funnet.

– Den delen av huset som brant, er totalskadd. Den andre delen er uskadd, og de som bor der, kan flytte tilbake, sa operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB tidligere lørdag.

Til NTB opplyser Torgils Lutro, tjenesteenhetsleder ved Bergen Sør politistasjon, at de fire som måtte hentes ut, er én voksen og tre barn. De som kom seg ut på egen hånd, er én voksen og ett barn. Politiet har ikke mottatt informasjon om tilstanden til de skadde.

I den rammede delen av tomannsboligen bor det en familie på sju personer, hvorav én ikke var hjemme da brannen startet.

(©NTB)

Flere nyheter: