Menu
Malmskipet Pebble Bech, som er rammet av koronautbrudd, ligger til anker utenfor Narvik. En person er død etter utbruddet og tre er nå lagt inn på sykehus i byen. Foto: Jørn Indresand / Fremover / NTB

Tre av mannskapet er brakt til sykehus fra smittebåten i Narvik

Tre av mannskapet på malmbåten Pebble Beach, som er rammet av koronautbrudd, er lagt inn på sykehuset i Narvik. Ett besetningsmedlem er død etter utbruddet.

Av NTB | 15.05.2021 12:40:42

Medisin og helse: Utbruddet ble avdekket etter at kommunen gjennomførte medisinsk tilsyn av besetningen torsdag.

Det var først meldt om en koronasmittet fredag, men lørdag opplyser sykehuset på Twitter at ytterligere to personer fra skipet er lagt inn ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Narvik.

Tilstanden til den smittede som ble lagt inn fredag ble lørdag betegnet som stabil, men besetningsmedlemmet er fortsatt innlagt på UNN.

For å gjøre det enklere å bistå skipet vil det legge til kai lørdag, opplyser kommunen i en pressemelding. Området rundt skipet blir sperret av.

– Slik situasjonen er på skipet nå, er det mest hensiktsmessig å ta det til en av Narvik Havns kaianlegg. Dette skjer i samråd med kommuneoverlege og rederi, sier Rolf M. Lossius, kommunalsjef for virksomhetsstyring i Narvik kommune.

I alt 16 av de 18 besetningsmedlemmene har testet positivt på covid-19, inkludert avdøde.

(©NTB)

Flere nyheter: