reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tre av fire nordmenn har tillit til behandlingen de vil få i norsk helsevesen dersom de blir koronasmittet. Her ambulansepersonell med munnbind utenfor akuttmottaket på Ullevål sykehus i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Tre av fire nordmenn tror de vil få god koronabehandling

Tilliten til helsevesenet har økt etter at Norge stengte ned. Nå mener tre av fire at de vil få god behandling dersom de blir koronasmittet, ifølge rapport.

Av NTB | 12.04.2020 12:18:59

Medisin og helse: I undersøkelsen Norsk koronamonitor fra Opinion er 15.000 nordmenn blitt spurt daglig om hva slags behandling de tror de vil få dersom de blir smittet av covid-19. Intervjuene er gjort i en periode på én måned, fra Norge stengte ned 12. mars.

75 prosent svarer at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet, mens 9 prosent ikke har tillit. 15 prosent svarer verken eller.

– Troen på å få behandling av helsevesenet ved koronasmitte har aldri vært høyere enn nå og har økt jevnt og trutt helt siden Norge stengte ned. Kun et knapt flertall hadde i begynnelsen tillit til å få tilstrekkelig behandling ved smitte, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

(©NTB)

Flere nyheter: