Menu
– Vi vil også at neste generasjon skal lære av dette her. Å gjøre andre vondt skaper aldri noe fellesskap, sier Al-Noor-talsmann Waheed Ahmed til NTB under treårsmarkeringen onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Tre år siden terroren i Al-Noor-moskeen: – Å gjøre andre vondt skaper aldri noe fellesskap

Medlemmene i Al-Noor-moskeen, som for tre år siden ble utsatt for et terrorangrep, vil både minnes og lære av det som skjedde der, sier talsmann Waheed Ahmed.

Av NTB | 10.08.2022 20:00:45

samfunn: – Hvis vi skal kunne klare å forebygge slike hendelser, så er det viktig at vi minnes dem, og lærer. Vi vil også at neste generasjon skal lære av dette her. Å gjøre andre vondt skaper aldri noe fellesskap, sier Al-Noor-talsmann Waheed Ahmed til NTB under treårsmarkeringen onsdag.

Han sier at i løpet av de tre årene som har gått, opplever han en bedre forståelse i samfunnet for at det fins ytterpunkter der ute. Skytingen i Oslo i juni vekket også til live gamle minner, sier han.

– Vi var godt på vei tilbake, til at ting skulle bli bedre. Så skjedde angrepet under pride, og den har ført til at folk igjen er redde for at sånne ting skal skje, sier Ahmed.

Han tror ikke at angrepet i juni vil føre til ytterligere splittelse i samfunnet, men frykter noen kan bruke det til å skape fordommer og frykt.

– Det fins jo de som ønsker å bruke dette i sin favør, til å rekruttere nye til å gjøre slike angrep. Det er det som er skremmende.

(©NTB)

Flere nyheter: