reklame for smiaa
Menu
Tre ansatte ved Hammerfest sykehus har testet positivt for koronaviruset. Sykehuset har hevet beredskapsnivået til rødt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Tre ansatte koronasmittet ved Hammerfest sykehus – behandlinger utsettes

Tre ansatte ved Hammerfest sykehus er koronasmittet. Beredskapsnivået er hevet til rødt, behandlinger utsettes og det pågår omfattende smittesporing.

Av NTB | 15.10.2020 20:38:05

Medisin og helse: Sykehuset meldte først om to ansatte som hadde testet positivt og var satt i isolasjon. Torsdag kveld kom det beskjed om at en tredje ansatt også var smittet.

– Også denne medarbeideren er i karantene. Tilstanden til de smittede er etter forholdene bra, opplyser sykehuset i en pressemelding.

Beredskapsnivået på sykehuset ble torsdag hevet til rødt. Kun pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp, vil nå bli behandlet ved sykehuset. Disse skal forholde seg som normalt.

Pasienter som sykehuset ikke kan motta, blir henvist til Kirkenes og Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

De smittede er ansatt ved medisinsk avdeling på Hammerfest sykehus. Mellom 30 og 40 ansatte er nå ute i karantene. Torsdag har det vært gjennomført omfattende smittesporing, og det er sannsynlig at flere kommer til å gå ut i karantene som følge av kartleggingen, opplyser sykehuset.

– Vi tar ekstra forholdsregler for å redusere videre smittefare og få raskt kontroll på situasjonen. Derfor har vi også på et tidlig tidspunkt hevet beredskapsnivået til rødt, sier klinikksjef Jonas Valle Paulsen.

(©NTB)

Flere nyheter: