reklame for smiaa
Menu
Travløpene på Jarlsberg søndag var første idrettsstevne i Norge siden regjeringen 12. mars innførte sine strenge tiltak mot viruspandemien. De ble avviklet uten tilskuere. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Travløp uten tilskuere første norske idrettsarrangement på 38 dager

Søndag ble det igjen avviklet et idrettsstevne på norsk jord. Seks løp på Jarlsberg travbane uten publikum brøt en drøy måned uten organisert idrett i Norge.

Av NTB | 19.04.2020 20:32:29

Sport: Alle travløp i Norge ble stoppet fra fredag 13. mars, etter at myndighetene som følge av virusutbruddet la ned forbud mot idrettsarrangementer. Sist torsdag åpnet Helsedirektoratet for at det kan kjøres travløp uten tilskuere, såfremt lokale myndigheter gir klarsignal.

Jarlsberg var først ute, med løpsdager både søndag, mandag og tirsdag. Det er de første travløp og idrettsarrangement i Norge på over fem uker. Jarlsberg var også siste bane som rakk å avvikle løp 12. mars, samme dag som regjeringen offentliggjorde forbudet.

Kristian Malmin kusket Indiana Fortuna til seier i det første løpet etter pausen. Frode Hamre, Henrik Kulblik, Vidar Hop, Erlend Rennesvik og Per Oleg Midtfjeld kusket også hver sin vinner søndag.

Totalomsetningen ble godt og vel 8 millioner kroner, over dobbelt så høy som den var 12. mars.

Selv om det var stengt for publikum på Jarlsberg og tomme bord i restauranten, greide enkelte traventusiaster å følge løpene fra en parkeringsplass utenfor banen.

Det er strenge retningslinjer for smittevern under løpene. Alle fellesarealer er stengt, både på publikumssiden og i hesteringen. Bare nødvendig akkreditert personell har adgang til hesteringens områder.

I hesteringen er det også smittevernombud som overvåker aktiviteten og sørger for at den gjennomføres i tråd med smitteverntiltakene.

Mandag 27. april blir det løp i Bergen, avhengig av klarsignal. Det er berammet prøveløp på Bjerke og Momarken kommende uke.

Flere norske travtrenere og -kusker har konkurrert i Sverige den siste måneden. De som har vært på svensk side av grensen må forholde seg til karantenereglene og vente 14 dager før de får kjøre på norske baner.

Det var omsetning på 4,7 millioner kroner i V65-spillet og godt over millionen på V4, men utbetalingene var beskjedne. Fjerdevalget Indiana Fortuna forble den minst tippede vinneren.

Etter tre dager med løp på Jarlsberg er det planlagt løp på Leangen onsdag, Forus torsdag (dersom klarsignal gis), Biri fredag og Sørlandet lørdag, før Jarlsberg igjen skal ha løp søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: