Menu
Illustrasjonsbilde travsport. Ingen av kuskene har noe med Ole Johan Østre-saken å gjøre. Foto: Tore Meek / NTB

Travkusk utelukket et halvt år etter positiv kokainprøve

Den norske travprofilen Ole Johan Østre (32) er utelukket i seks måneder etter å ha avlagt positiv dopingtest for kokain før løp i Sverige.

Av NTB | 07.05.2022 16:45:57

Sport: Det skjedde 12. april og er loggført i premielistene. Det ble avdekket spor av kokain i både A- og B-prøven da disse ble analysert av et laboratorium i Sverige kort etter.

– Jeg har gjort forferdelig mye dumt, ting jeg angrer på, men noen rusmisbruker er jeg ikke. Det har vært helt nattsvart, men jeg skal jobbe meg tilbake, sier kusken og treneren Østre til Trav- og Galopp-Nytt.

Det er første gang han uttaler seg om saken.

Østre mener eneste mulighet han kan ha fått kokain i kroppen, var uten at han visste det på en fest et par dager før løpene i Sverige 12. april.

– Jeg ble overstadig beruset, det innrømmer jeg gjerne. På et tidspunkt på lørdag, natt til søndag, må jeg ha fått i meg kokain. Men dette har jeg absolutt ikke noe minne om.

Østre kjørte inn cirka 5 millioner kroner til hesteeierne under løp i Sverige og Norge i fjor.

Han vil fram til 12. oktober ikke ha adgang til travbaner under løp. Dett gjør også at han mister muligheten til å kjøre hesten ID Expectional i denne perioden. Den er antatt å være en av favorittene i årets Derby-løp.

(©NTB)

Flere nyheter: