reklame
Menu
Jan Tratnik tok karrierens største seier i Giro d'Italia tirsdag. Foto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse via AP / NTB

Tratnik sterkest på kupert Giro-etappe: – Kjæresten min ga meg nye krefter

Bahrain McLaren-rytteren Jan Tratnik tok sin første etappeseier i en Grand Tour da han tirsdag vant 16. etappe i Giro d'Italia etter å ha ligget i brudd lenge.

Av NTB | 20.10.2020 18:53:05

Sport: Dermed ble det en stor dag for sloveneren, som ble tatt igjen av Ben O’Connor få kilometer før mål, men likevel klarte å parkere NTT-rytteren på slutten.

– De siste dagene har vært spesielle fordi vi er så nær Slovenia, og i dag var vi virkelig nær landet mitt. Både broren min og kjæresten min var i målområdet, og jeg ville vise med fram fordi dette var siste sjanse før de virkelig harde etappene venter, sa Tratnik.

– Mot slutten kjørte jeg på grensen, men 500 meter før mål fikk jeg øye på kjæresten min, og det ga meg ekstra energi. Jeg fløy over mållinja.

O’Connor måtte slippe og kom i mål sju sekunder bak Tratnik. Et drøyt minutt senere kom en rekke andre bruddryttere i mål, med Tratniks lagkamerat Enrico Battaglin på 3.-plassen.

Ruben Guerreiro fra EF-laget forsøkte seg på et solobrudd, men ble tatt igjen av Tratnik og Manuele Boaro før han senere måtte gi slipp på de to utfordrerne. 40 kilometer før mål stakk Tratnik også ifra Boaro, og han opparbeidet seg raskt en ledelse på om lag 40 sekunder.

O’Connor tok ham igjen akkurat på toppen av tirsdagens siste stigning, men det lyktes likevel Tratnik å vinne for første gang i et av sykkelsportens tre store etapperitt.

– Noen ganger er angrep det beste forsvar, og slik var det i dag. Jeg følte meg bra, så jeg tråkket til, sa Almeida.

Det gjenstår fem etapper av Giroen. Almeida ligger 17 sekunder foran Kelderman, mens treer Jai Hindley, som er lagkamerat med Kelderman, er 2.58 minutt bak lederen.

Underveis på den kuperte etappen fra Udine til San Daniele Del Friuli gikk det et stort brudd der snaut 30 ryttere kom seg med.

Sammenlagtleder João Almeida fra Deceuninck-Quickstep satt i hovedfeltet, men gjorde et angrep helt på tampen og skaffet seg ytterligere to sekunders forsprang til toer Wilco Kelderman (Sunweb i sammendraget).

(©NTB)

Flere nyheter: