Menu
På trailerstoppen ved enden av den nye motorveien mellom Arendal og Tvedestrand var det bom stopp for trailerne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Trafikkaos ved Tvedestrand – vogntog sperret E18

Et vogntog med motorstans førte til kilometerlang kø på E18 ved Tvedestrand. Vogntoget er nå fjernet, men det er vanskelige kjøreforhold.

Av NTB | 07.12.2021 17:13:55

Økonomi og næringsliv: Klokken 16.25 meldte politiet at det fremdeles var lange køer ved Tvedestrand på grunn av trailerstans. Tungbergere kjører skytteltrafikk i et forsøk på å få veien åpen.

– Våre brøytebiler kommer seg ikke fram, fordi det er full stans. Det er også saktegående kø i motsatt retning, sier trafikkoperatør i Veitrafikksentralen, Ole Petter Ruud, til Fædrelandsveien like før klokken 16.

Vogntoget som sperret veien tidligere tirsdag, ble fjernet på ettermiddagen.

– Det meldes fortsatt om mye snø i veibanen og vanskelige kjøreforhold på stedet, opplyste politiet i Agder på ettermiddagen.

I tillegg kjørte en brøytebil seg fast da den skulle åpne en passasje mellom østgående og vestgående kjørefelt i 12-tiden, ifølge Agderposten.

I Kragerø ble det meldt om stor kø i området ved Ytre Strandvei, da det er mye snø på omkjøringsveien. Politiet ber dem som skal ut å kjøre, om å tenke seg om to ganger.

I 16.30-tiden meldte politiet om en brøytebil som hadde fått stans på E18 i vestgående løp like før Gaupemyrkrysset.

I tillegg har flere vogntog fått problemer ved Grenstøl. Disse har imidlertid kommet seg av E18 før de stoppet.

Det har også tirsdag vært redusert fremkommelighet på E39 ved Nuland i Flekkefjord på grunn av et vogntog med problemer, melder Veitrafikksentralen.

Og i forbindelse med av- og påkjøringen fra E18 i Risør var det lange køer av kjøretøyer som hadde problemer med å komme seg videre.

Det har vært kilometerlange køer ved stedet, opplyser Veitrafikksentralen til NRK. Hendelsen skjedde ved avkjøring 66 ved Lunde.

Det er sendt ut oransje farevarsel på grunn av mye snø i Telemark og Agder. Det kan komme opptil 80 centimeter snø. Meteorologisk institutt har tirsdag forlenget farevarselet til å gjelde fram til fredag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: