Menu
Tove Moe Dyrhaug er Norges nye skipresident. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Tove Moe Dyrhaug blir Norges første kvinnelige skipresident

Tove Moe Dyrhaug (56) ble søndag valgt som historiens første kvinnelige president i Norges Skiforbund. Dermed fikk valgkomiteen ønsket sitt oppfylt.

Av NTB | 12.06.2022 13:01:00

Sport: Dyrhaug ble i midten av mai innstilt som ny president. 56-åringen ble daglig leder i Rosenborg i 2013, men forlater nå den posten for å lede norsk skisport i årene som kommer. Dyrhaug fikk 74 av 96 stemmer på tinget.

Hun har vært medlem av skistyret i ti år, og i Molde ble valgkomiteens ønske hørt. Sør-Trøndelag skikrets støttet valgkomiteens innstilling. Det gjorde også medlem i skistyret Sigrid Snuggerud, tross at hennes egen skikrets Oppland støttet Katharina Rise som ny president.

Tidligere skipresident Sverre K. Seeberg ledet komiteen som bestemte seg for å innstille Dyrhaug.

– Med sin kunnskap, erfaring og menneskelige egenskaper er vi trygge på at Tove Moe Dyrhaug er den rette til å lede norsk skisport videre. Tove er inkluderende, lydhør, målbevisst og har stor arbeidskapasitet.  Hun har også lang erfaring med å håndtere stort press, noe som er nødvendig i rollen som skipresident, sa Seeberg da innstillingen var klar.

Årets ting var Seebergs siste i valgkomiteen etter ti år.

Fredag forrige uke ble Kristin Vestgren Sæterøy lansert som kandidat av Buskerud skikrets, før Østfold skikrets like etter foreslo Rise til vervet. Disse ble bekreftet fremmet som benkeforslag søndag. De ble imidlertid ikke hørt på tinget, som heller ville ha Dyrhaug som ny leder av norsk skisport.

Erik Røste forlater posten som president søndag. Han ble skipresident for ti år siden. I fire år før det var han visepresident. Han var med i snuoperasjonen i norsk langrenn på slutten av 1980-tallet, og han har vært involvert i skisporten som landslagstrener og sportssjef.

Røste har gjennom mange tiår vært en del av det norske skimiljøet. Allerede som 17-åring ble han skitrener, og på 1990-tallet hadde han roller som landslagstrener og sportssjef.

Det har vært en rekke sportslige oppturer under Røstes ledelse med 90 VM- og OL-gull og over 200 medaljer totalt, men det har også vært flere konflikter.

Aage Elmenhorst Schaanning ble utnevnt til visepresident. Han er i likhet med Dyrhaug ny i rollen i skistyret.

– Det har ikke vært noen enkel avgjørelse å gi valgkomiteen beskjed om at jeg ikke tar gjenvalg, sa 61-åringen i mars.

(©NTB)

Flere nyheter: