Menu
Wout Van Aert vant fjerde etappe i Tour de France. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Tour-lederen vant etter soloangrep – Kristoff trodde han spurtet for seier

Wout Van Aert tråkket inn til sin første etappeseier i årets Tour de France etter tre strake 2.-plasser. Sammenlagtlederen snøt rivalene for en massespurt.

Av NTB | 05.07.2022 18:16:08

Sport: Belgieren vant den fjerde etappen etter at han stakk fra hovedfeltet. Det gjorde han etter tirsdagens siste klatrekonkurranse. Han kom først til toppen og fortsatte å sette fart.

Van Aert holdt unna og tok sin åttende etappeseier i Tour de France.

Alexander Kristoff ble nummer fire etter å ha fått Jasper Philipsen og Christophe Laporte foran seg da feltet kjempet om plassene bak Van Aert.

– Jeg trodde faktisk vi spurtet om seieren. Jeg så ikke at han lå foran før vi var i mål. Han som slo meg, jublet som bare det, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

– Det var mye bedre fra min side i dag. Jeg syntes vi gjorde en god spurt, sa Kristoff.

Van Aert sykler for Jumbo-Visma og topper sammenlagtlistene 25 sekunder foran landsmannen Yves Lampaert (Quick-Step).

Etter tre dager i Danmark har Tour de France-sirkuset forflyttet seg til Nord-Frankrike. Etappe fire var en kupert etappe fra Dunkerque til Calais på 171,5 kilometer.

Cort sanket med seg fem av seks klatrepoeng tirsdag. Dermed satte han rekord som første rytter til å vinne de første elleve bakkespurtene i Tour de France. Federico Bahamontes satte den forrige bestenoteringen på sju i 1956.

Perez tok den innlagte spurten og gikk i et solobrudd med 45 kilometer igjen. Men det holdt ikke inn for franskmannen.

Kristoff hadde sett seg ut etappen som en god vinnermulighet. Selv om det bare ble en 4.-plass, var Intermarché-rytteren fornøyd med det han fikk til på sin egen 35-årsdag.

EF-Education-rytteren Magnus Cort gikk i sitt tredje strake etappebrudd og fikk følge av den franske Cofidis-rytteren Anthony Perez. Brudduoen hadde tidvis en ledelse på sju minutter ned til hovedfeltet.

(©NTB)

Flere nyheter: