Menu
Ingvild Flugstad Østberg gratulerer Frida Karlsson etter en svensk seier på Lillehammer tidligere i måneden. Foto: Heiko Junge / NTB

Tour de Ski går uten Østberg og Fossesholm – slik er uttaket

Ingvild Flugstad Østberg (32) er i form og var på verdenscuppallen sist helg, men blir ikke en del av den norske Tour de Ski-troppen.

Av NTB | 20.12.2022 15:45:06

Sport: Det gjør heller ikke Helene Marie Fossesholm, som ikke er listet opp i Norges Skiforbunds uttak på ni kvinner og ti menn. I timene før meldte TV 2 at Østberg ikke stiller til start i Mellom-Europa på grunn av belastningen det er å gå sju etapper på en drøy uke.

Hun skal sammen med langrennsledelsen ha ment at det vil være fornuftig å stå over.

Østberg har ikke konkurrert i et Tour de Ski-felt siden hun i januar 2020 kom på seierspallen som nummer tre sammenlagt.

Helseutfordringer stoppet henne fra å delta i de to siste utgavene, og nå går også 2022/23-versjonen uten Østberg. Hun vant tourtittelen i 2019.

I vår fikk ikke Østberg fornyet stauts som landslagsutøver. Det gjorde at hun måtte satse på egen hånd og tåle økt resultatpress i håp om å gå seg inn på det norske verdenscuplaget.

Det har hun klart, og sist søndag viste 32-åringen prov på formstigning. Da tok hun en oppløftende andreplass på den klassiske 20-kilometeren i Davos. Pallplassen var hennes første siden februar 2020.

Langrennstouren starter med sprint i sveitsiske Val Müstair 31. desember og avsluttes opp Alpe Cermis i Italia 8. januar.

Menn: Pål Golberg (Gol), Hans Christer Holund (Lyn), Emil Iversen (Varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Håvard Moseby (Kjelsås), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer), Sjur Røthe (Voss), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Didrik Tønseth (Byåsen).

Kvinner: Margrethe Bergane (Konnerud), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Julie Myhre (Byåsen), Mathilde Myhrvold (Vind), Astrid Øyre Slind (Oppdal), Silje Theodorsen (Kvaløysletta), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes).

(©NTB)

Flere nyheter: