Menu
Egan Bernal krasjet med en buss. Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP, File / NTB

Tour de France-vinner må opereres etter trafikklulykke

Tidligere Tour de France-vinner Egan Bernal må opereres etter at han var innblandet i et trafikkuhell i hjemlandet Colombia mandag.

Av NTB | 24.01.2022 20:21:10

Sport: Det var sykkelstjernens arbeidsgiver Ineos som mandag ettermiddag meldte om episoden som endte med at Bernal ble kjørt til sykehus.

Colombianeren er innlagt på Universidad de la Sabana-klinikken i utkanten av dem colombianske hovedstaden Bogota. Der gjennomgikk han innledningsvis etter ulykken undersøkelser. Han ble da opplyst å være bevisst og i stabil tilstand.

Mandag kveld opplyser legene som behandler Bernal at sykkelprofilen må opereres for flere skader etter ulykken, melder nyhetsbyrået AFP. Ifølge nettstedet Cyclingnews skal det være påvist brudd både i kneskålen og lårbenet til Ineos-syklisten. Dette er imidlertid ikke bekreftet fra legehold.

Operasjonen vil finne sted i løpet av de neste timene, heter det i uttalelsen fra sykehuset.

Det britiske lagets medisinske støtteapparat var med 25-åringen til sykehuset.

Det er Cyclingnews som skriver at Bernal ble truffet av en buss. Sykkelnettstedet henviser videre til det lokale mediet Bluradio, som skal ha vært i kontakt med lokale myndigheter.

Colombianerens sesongplan for 2022 innebærer at han skal stille på startstreken i Tour de la Provence i neste måned. Nå kan det i stedet vente et langt skadeavbrekk for en av sykkelsportens fremste profiler.

Ineos opplyser at det vil komme en ny oppdatering på Bernals helsetilstand når det foreligger noe nytt.

Ineos-laget er på treningsleir i Colombia, og det var under en treningstur med lagkamerater at Bernal skal ha krasjet med en buss. Ulykken fant sted nær Bogota.

Bernal vant Tour de France i 2019, og i fjor gikk den klatresterke stjernesyklisten til topps i Giro d’Italia.

(©NTB)