Menu
Lennard Kämna står over resten av årets Tour de France. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Tour de France: Tysk bruddkonge brøt – to franskmenn positive med korona

Den tyske mesteren Lennard Kämna stiller ikke til start på Tour de Frances 16. etappe grunnet sykdom. I tillegg har to AG2R-ryttere brutt etter koronasmitte.

Av NTB | 19.07.2022 12:10:49

Sport: Bora-laget opplyser om Kämna-forfallet på Twitter, men understreker at han ikke har testet positivt for covid-19. Tyskeren har vært forkjølet de siste dagene, og formen ble ikke noe bedre på mandagens hviledag.

25-åringen bemerket seg spesielt på den 7. etappen hvor han satt i brudd hele dagen, og lenge så ut til å tråkke inn til seier. Tyskeren ble tatt igjen rett før mål av sammenlagtrivalene Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) og Tadej Pogacar (UAE).

Kämna var også nær å ta over den gule ledertrøya da han satt med i bruddet som kom i mål nesten ni minutter før favorittene. Han lå på 26.-plass i sammendraget før den 16. etappen tirsdag.

De to AG2R-rytterne Mikäel Cherel og Aurélien Paret-Peintre har måttet trekke seg før tirsdagens etappe etter positive koronatester. Det franske laget har kun tre syklister igjen foran Tour de Frances siste uke.

(©NTB)

Flere nyheter: