Menu
Dylan Groenewegen (t.h.) spurtet inn til seier på søndagens Tour de France-etappe. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Tour de France: Growenewegen med hårfin seier – bom fra Kristoff

Dylan Groenewegen kom fra dypet og rappet seieren fra Wout Van Aert på den tredje etappen i Tour de France. Nok en gang endte Alexander Kristoff på 11.-plass.

Av NTB | 03.07.2022 18:16:52

Sport: Det ble en kjempejevn avslutning på målstreken da Groenewegen gikk seirende ut. Van Aert måtte nøye seg med 2.-plassen etter å ha ligget foran i store deler av massespurten. Jasper Philipsen ble nummer tre.

– Det er herlig. Det var tusen kilo av skuldrene for hele laget, og spesielt for Groenewegen, sier Amund Grøndahl Jansen til TV 2 om lagkameratens seier.

Kristoff posisjonerte seg godt på de siste kilometerne, men fikk det ikke til å stemme på oppløpet. I kampen mot de andre spurtkanonene hadde han lite å stille opp og ble for andre dag på rad nummer 11.

– Jeg kom aldri helt ut av vinden, sa Kristoff etter målgang.

– Jeg syntes vi kjørte veldig bra. Jeg mangler litt det siste på slutten, og fikk litt syra på oppløpet, forklarer han 11.-plassen.

Han sier videre at han øyner håp om bedre plassering på de to neste etappene.

Den tredje og siste etappen i Danmark skulle gjennomføres med en flat etappe fra Vejle til Sønderborg på 182 kilometer.

Med ti kilometer igjen ble hovedfeltet delt i to da en velt dro med seg en del ryttere. Det så ut til å gå greit med dem som ble rammet.

Van Aert startet etappen med den gule ledertrøya. Jumbo-Visma-stjernen hadde to 2.-plasser å vise til i de to foregående etappene.

Storlaget Quick-Step hadde to strake etappeseirer etter at belgiske Yves Lampaert vant tempoen, mens nederlandske Fabio Jakobsen spurtet inn til seier lørdag.

Mandagen går med til hvile og flyreise til Nord-Frankrike.

Dermed fikk han mindre konkurranse om poengene på toppen av de tre kategoriserte motbakkene (nivå fire) enn dagen før. Han står med seks poeng i sammendraget om klatretrøya.

Dansken lå nesten fire minutter foran hovedfeltet etter den andre kategoriserte motbakken, men forspranget sank ned til rundt ett minutt etter den innlagte spurten noen kilometer senere. Med fem mil igjen var Cort innhentet.

Sven Erik Bystrøm vant lørdagens innlagte spurt og tok fire nye dagen etter, mens Vegard Stake Laengen fikk med seg tre poeng. Kristoff plukket seks spurtpoeng i sammendraget med sin 11.-plass.

Magnus Cort (EF-Education) syklet med klatretrøya etter lørdagens poengsanking. Dagen etter gikk han i et nytt brudd, men denne gangen fikk ikke dansken med seg noen andre ryttere.

Etter 90,5 kilometer var det en innlagt spurt i Christiansfeld. Cort tok 20 poeng ettersom han stadig lå i bruddet. I hovedfeltet var det Van Aert som gikk seirende ut av spurtduellen med Quickstep-duoen Christophe Laporte og Fabio Jakobsen samt Peter Sagan.

(©NTB)

Flere nyheter: