Menu
Tottenhams Son Heung-min ble utsatt for rasisme i sosiale medier etter søndagens kamp mot Manchester United. Foto: Clive Rose / Pool via AP / NTB

Tottenham varsler rasismegrep etter Son-hets – FA åpen for felles boikott

Tottenhams Son Heung-min er den siste Premier League-stjernen til å bli angrepet i sosiale medier. Klubben og Englands fotballforbund vurderer mulige tiltak.

Av NTB | 12.04.2021 15:04:31

Sport: Son opplevde søndag kveld rasehets i sosiale medier etter storkampen mot Manchester United, der Tottenham tapte 1-3.

I den kampen var sørkoreaneren involvert i en mye omtalt episode med Manchester Uniteds Scott McTominay. Son ble liggende på bakken i flere minutter etter å ha fått hånden til McTominay i ansiktet, og United fikk et mål annullert på grunn av situasjonen.

– En ny kampdag og mer avskyelig rasisme mot en av våre spillere, skriver Tottenham på sin Twitter-konto.

– Dette er igjen rapportert inn til de relevante plattformene, og vi skal sammen med Premier League foreta en full gjennomgang for å finne ut hva som er det mest effektive virkemiddelet mot dette, varsler London-klubben.

I forrige uke ble også midtstopperen Davinson Sánchez utsatt for rasistisk hets. Da ba Tottenham de sosiale medie-plattformene om å ta affære.

Flere klubber i britisk fotball har allerede valgt å boikotte sosiale medier i en uke. Skotske Rangers, walisiske Swansea og engelske Birmingham gjorde det nylig. Det samme har også den tidligere Arsenal-stjernen Thierry Henry gjort.

Englands fotballforbund (FA) uttaler til Sky Sports at det fullt ut støtter alle spillere og klubber som har valgt et slikt standpunkt. Og forbundet er ikke avvisende til en felles boikott fra hele fotballfamilien.

– Vi er i regelmessig dialog med andre engelske fotballmyndigheter, og hvis det kollektivt føles slik at en boikott av sosiale medier ville ført til konkrete endringer, er det noe vi bør vurdere, sier en talsperson for FA.

(©NTB)