reklame for Utvik Autoservice
Menu
Son Heung-min og Harry Kane kunne takke hverandre etter seieren mot Arsenal. Foto: Glyn Kirk / AP / NTB

Tottenham tilbake på topp etter storspill av Son og Kane

Kombinasjonen Son Heung-min og Harry Kane var alt Tottenham trengte for å slå byrival Arsenal 2-0 på Tottenham Stadium lørdag.

Av NTB | 06.12.2020 19:38:04

Sport: Dermed tok de tilbake topplassen i Premier League etter at Chelsea fikk låne den etter 3-1-seier mot Leeds lørdag.

De hvitkledde tok ledelsen allerede etter 13 minutter. Etter å ha blitt spilt gjennom av Kane dro Son seg til sekstenmeteren og smelte ballen utakbart i nettet. På overtid i første omgang var det Son som sendte ballen til Kane, som doblet ledelsen.

– Vi er begge i en alder der vi kanskje er på vårt beste når det gjelder å forstå spillet og hverandre, sa Kane til Sky Sports etter kampen.

– Det var en flott assist fra Son, og det var fint å se den gå inn, men det viktigste er de tre poengene, sa han, og fikk støtte fra Son.

– Vi er glade for å vinne. Målet var vakkert, men det viktigste var å ta tre poeng, sa han i et intervju vist på TV 2.

– Det har vært ett par tøffe kamper, men vi har kommet godt ut av det. Nå må vi holde det gående, sa Kane.

For det rødkledde londonlaget ser det verre ut. Arsenal står med kun 13 poeng etter elleve spilte kamper og holder 15.-plassen på tabellen.

Torsdag møter de Dundalk i Europaligaen, der de allerede har sikret avansement, før Burnley venter i hjemlig liga. For Tottenham står Royal Antwerpen og Crystal Palace for tur.

Det var den samme duoen som var sist på ballen da ledelsen ble doblet like før pause. På en ny kontring fikk Son ballen omtrent på sekstenmeteren før han slo videre ut til Kane, som skjøt i nærmeste kryss.

Samme hode var igjen nær scoring 20 minutter senere. Igjen headet Lacazette ballen mot mål, og igjen var landsmann Lloris observant og sendte ballen til side for mål.

Nærmere kom ikke gjestene, og kampen endte 2-0.

Hjemmelaget er nå tilbake på vinnersporet. Etter fem strake seire i europaligaen og hjemlig liga, som toppet seg med 2-0 mot Manchester City og 4-0 mot Ludogorets, sto de med 0-0 og 3-3 i de siste kampene før møtet mot Arsenal. Det to kampene sørget riktignok for serieledelse (Chelsea) og avansement (LASK).

Hjemmelaget tok ledelsen etter et fantastisk skudd fra Son Heung-min. Son fikk ballen fra Kane like innenfor Arsenals banehalvdel. Han dro med seg ballen til 20 meters hold før han før han smelte til mot lengste hjørne. Bernd Leno i gjestenes bur var aldri i nærheten av å stanse skuddet.

Allerede før to minutter var spilt etter pause kunne Arsenal fått en viktig redusering. Bukayo Saka slo et frispark fint inn i boksen der Alexandre Lacazette raget høyest og forlenget ballen mot mål. Dessverre for de rødkledde var Hugo Lloris våken i buret og forhindret scoring.

(©NTB)

Flere nyheter: