Menu
José Mourinho har angivelig fått sparken av Tottenham. Foto: Clive Brunskill / Pool via AP / NTB

Tottenham sparker Mourinho

Tottenham har kvittet seg med manager José Mourinho (58) seks dager før laget skal spille finale i ligacupen.

Av NTB | 19.04.2021 12:19:25

Sport: Det opplyser London-klubben mandag formiddag. Mourinho var manager i Spurs i snaut halvannet år.

– Klubben kunngjør at José Mourinho og hans trenerstab João Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin og Giovanni Cerra fratas sine oppgaver, skriver Tottenham.

Laget ligger på 7.-plass i Premier League og risikerer å gå glipp av mesterligafotball også neste sesong. Klubben er også ute av europaligaen og FA-cupen, men skal spille finale i ligacupen mot Manchester City kommende helg.

Klubben opplyser at Ryan Mason leder laget på trening mandag, og at en ytterligere oppdatering vil komme.

– José og staben hans har vært med oss gjennom en av de mest utfordrende periodene som klubb. Han er profesjonell og har opptrådt svært solid under pandemien, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse der han også takker Mourinho for hans bidrag.

Mourinho stopper på 86 kamper på benken i Tottenham. I de seks foregående jobbene har han ledet klubber fra 108 til 178 ganger. Real Madrid (2010-2013) er der det ble flest kamper.

Det vakte reaksjoner da Mourinho erstattet supporteryndlingen Mauricio Pochettino som Spurs-manager i november 2019. Portugiseren hadde da vært arbeidsledig i et snaut år etter å ha fått sparken i Manchester United. Der ble han erstattet av Ole Gunnar Solskjær.

Mourinhos forrige tittel kom med United i europaligaen i 2017. Tottenham er den eneste klubben han har trent som ikke har vunnet en tittel.

Tottenham spiller seriekamp hjemme mot Southampton onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: