Menu
Carlos Vinícius kunne juble for sitt første Premier League-mål søndag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Tottenham slo tilbake etter europaligaflausen med 2-0-seier mot Aston Villa

Tre dager etter europaligaflausen mot Dinamo Zagreb slo Tottenham tilbake og sikret 2-0 og tre viktige poeng mot Aston Villa.

Av NTB | 21.03.2021 22:53:07

Sport: Tottenham kom til kampen ikke bare med 0-3-tapet mot Dinamo Zagreb, som lå under 0-2 etter første kamp, men også ligatap mot byrival Arsenal sist helg.

I hjemmekampen mot Dinamo scoret Harry Kane begge målene. Det var også han som fikk æren av å sette 2-0 på en straffe han selv hadde skaffet midtveis i andreomgang. Kanes mål var hans 160. i Premier League, og han er dermed nøyaktig 100 mål bak tidenes mestscorende PL-spiller Alan Shearer.

Før den tid hadde Carlos Vinícius satt sitt første Premier League-mål. Brasilianeren kom til Tottenham på utlån fra Benfica i oktober i fjor. Spissen sto med ni mål for londonlaget før søndagens kamp, men de hadde kommet i europaligaen (6) og FA-cupen (3).

– De siste par kampene har vi vært under nivået vårt. Det var godt å være tilbake i dag, alle kjempet og ofret seg. Det er det vi må gjøre resten av sesongen dersom vi skal nå topp 4, sa Kane til Sky Sports etter kampen.

– Når du får slike vanskelige kamper er det flaut for oss. Den eneste veien vi kan gi tilbake til fansen og klubben er ved å være på banen og vise hva vi er laget av, sa han.

For Aston Villa begynner veien til en eventuell europaligaplass å bli lang. De ligger på 10.-plass, åtte poeng bak 5.-plasserte West Ham. Birmingham-laget hadde en sterk start på sesongen, men søndagens tap var det sjuende på 14 kamper i serien i 2021.

Villa manglet kapteinen Jack Grealish, som har vært ute siden han pådro seg en skade på trening i midten av februar.

– Vi kan ikke bare vente på at Jack skal komme tilbake. Det er spillernes sjanse til å vise seg fram, men der er ikke så mange som har tatt den, sa Villa-manager Dean Smith til Sky Sports.

Kampen skulle ha vært spilt 13. januar, men ble den gang utsatt på grunn av koronasmitte hos Aston Villa.

Scoringen var stort sett det som var å skrive hjem om etter første omgang. Villa fikk ikke eneste avslutning på før pause. Det er første gang det har skjedde klubben i en ligakamp hjemme på Villa Park siden april 2014, ifølge statistikktjenesten OptaJoe.

I mellomtiden hadde Tottenham mistet Sergio Reguilón som måtte ut med skade.

Ikke lenge etter ble Harry Kane felt innenfor sekstenmeteren. Han var på vei til å la ballen gå utover dødlinjen, mens Matty Cash var klønete å felte Kane. 27-åringen satte selv straffen hardt og godt til venstre i mål.

Med seieren rykket Tottenham opp til 6.-plassen i ligaen, med kun ett poeng opp til West Ham og tre poeng opp til Chelsea på henholdsvis 5.- og 4.-plass. Ni kamper gjenstår.

Vinicius mål kom like før halvtimen var spilt. Han tvang selv keeper Emiliano Martínez til å gi retur. Andreballen ble plukket opp av Lucas Moura som spilte vegg med Kane. Men istedenfor for å skyte fra godt hold, la han inn til Vinicius som kunne sette sitt første mål i Premier League.

Etter pause ble det noe mer liv i kampen. Allerede etter noen få minutters spill var Kane centimeter fra å doble ledelsen, mens Trézéguet fikk Villas første mulighet da han skjøt på direkten like foran mål etter kvarteret spilt.

(©NTB)

Flere nyheter: