Menu
Tottenhams Dele Alli (til venstre) og Leipzigs Dayot Upamecano i kamp under mesterligakampen tirsdag. Foto: Michael Sohn, AP / NTB scanpix

Tottenham-marerittet fortsatte, Leipzig-seier med 3-0

Tottenhams Champions League-håp ble slukket på vel 20 minutter borte mot Leipzig. Tyskerne vant 3-0 tirsdag og 4-0 sammenlagt i åttedelsfinalen.

Av NTB | 10.03.2020 23:02:05

Sport: Leipzig hadde 1-0 å gå på fra bortekampen i London. Kapteinen Marcel Sabitzer scoret så to ganger (10. og 21. minutt) i 1. omgang, og dermed var så godt som all nerve borte.

I motsetning til mange andre fotballkamper på toppnivå i disse dager, var det publikum på tribunene i Leipzig. Og tyskerne jublet.

Først var det for et langskudd som gikk inn. Elleve minutter senere headet Sabitzer med suksess. Begge ganger var Tottenham-keeper Hugo Lloris borti ballen, men ikke tilstrekkelig.

Helt mot slutten scoret så svenske Emil Forsberg med sin annen berøring 20 sekunder etter at han ble byttet inn. Med sitt mål i det 87. minutt ordnet han 3-0-seier.

– Vi har ingen unnskyldninger, for vi har fortsatt kvalitet i stallen. Vi mangler noen gode spillere, men slik er fotballen. De som kommer inn må heve seg, og vi gjorde ikke det i dag. Vi må bare si unnskyld til fansen, for de fortjener bedre.

Tottenham sliter med en rekke skadde nøkkelspillere. Søndag venter hjemmekamp mot manager Jose Mourinhos tidligere arbeidsgiver Manchester United. Taper «Spurs» det oppgjøret, vil sesongen bli vanskelig å redde.

– Selvsagt var jeg positiv før kampen, ellers ville det vært bedre ikke å møte opp. Jeg motiverte spillerne, og vi hadde troen, men vi møtte et veldig sterkt lag. De omsatte våre første feil i scoringer, og deres fysiske styrke imponerer meg. De vant duellene og hadde evnen til å såre oss. Leipzig var det beste laget og fortjente å gå videre, sa Mourinho til BT Sport.

– Hvis jeg har noe å kritisere mine spillere, holder vi det internt.

Tottenham har 41 poeng etter 29 kamper i Premier League. Det gjenstår ni serierunder.

De fire beste er sikret plass i mesterligaen neste sesong. Det kan være femteplassen også er nok. Det slår inn dersom Manchester City straffes av Uefa for brudd på det økonomiske regelverket og samtidig er topp fire i den engelske ligaen.

– Dette er knusende. Vi hadde troen før kampen, men vi greide ikke å prestere. Dette er Champions League, og om man ikke hever seg så blir man straffet, sa Dele Alli til BT Sport.

For første gang i Mourinhos karriere har et av hans lag spilt seks kamper på rad uten å vinne, og firemålstapet er også hans største sammenlagt i mesterligaen.

(©NTB)

Flere nyheter: