Menu
Harry Kane herjet med Everton mandag. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Tottenham lekte med Everton – Kane passerte milepæl

Harry Kane scoret sitt 175. og 176. Premier League-mål da Tottenham holdt lekestue med Everton og vant 5-0 i Premier League mandag.

Av NTB | 07.03.2022 23:05:30

Sport: Kane sto bak hjemmelagets tredje og femte scoring og passerte med det scoringsantallet til Arsenal-legenden Thierry Henry i den engelske toppdivisjonen. Tottenham-spissen har nå kun fem mann foran seg på lista som toppes av Alan Shearer med 260 fulltreffere.

Kane ligger samtidig kun ett mål bak Frank Lampard, som fikk seg en ny nesestyver som Everton-manager mandag. Gjestene var svake i store deler av kampen, og ble gang på gang overspilt av et sprudlende Tottenham-mannskap.

Med seieren er sjuendeplasserte Tottenham a poeng med West Ham på Premier League-tabellen. Opp til Martin Ødegaard og London-rival Arsenal på den viktige fjerdeplassen skiller det kun tre poeng.

Arsenal har samtidig én kamp til gode på Kane & co.

Everton ligger på sin side rett over nedrykksstreken og pustes i nakken av lagene bak. Nedrykksspøkelset begynner for alvor å ta bolig i klubbkontorene på Goodison Park.

Tre minutter deretter ble Son Heung-min frispilt av januarsigneringen Dejan Kulusevski. Everton-keeper Jordan Pickford, som fylte 28 år mandag, kunne avverget sørkoreanerens avslutning, men klarte ikke det.

Deretter var det Harry Kanes tur. Åtte minutter gjensto til pause da den engelske landslagsstjernen fikk sjansen alene med keeper og prikkskjøt ballen ned i hjørnet.

Everton hadde på sin side svært lite å by på, og verre skulle det bli etter pause.

Deretter gjorde han Harry Kane sitt andre for dagen og tiende for sesongen fra skrå vinkel.

Tottenham-manager Antonio Conte kunne i tillegg glede seg over at januarsigneringene Dejan Kulusevski og Rodrigo Bentancur ser ut til å være meget solide forsterkninger. De var begge sentrale aktører mandag.

Mandag startet de vonde opplevelsene allerede før kvarteret var spilt for bortelaget. Et innlegg fra Ryan Sessegnon ble kontant ekspedert i eget mål av Everton-forsvarer Michael Keane på første stolpe.

Tottenham-forsvarer Sergio Reguilón har vært ute med koronasykdom de siste ukene. Mandag markerte han sykdomscomebacket med å sette inn 4-0-målet rett etter sidebytte.

(©NTB)