Menu
Son Heung-min jubler etter å ha gjort 3-0 for Tottenham i det viktige lokaloppgjøret mot Arsenal. Tomålsscorer Harry Kane er rett bak ham. Foto: Matt Dunham, AP / NTB

Tottenham knuste Arsenal 3-0 – helt åpent om mesterligaplassen

Harry Kane scoret to mål og Son Heung-min det tredje da Tottenham herjet med Arsenal og vant lokaloppgjøret 3-0. Nå er kampen om mesterligaspill helt åpen.

Av NTB | 12.05.2022 22:46:08

Sport: Martin Ødegaard og lagkameratene gikk ut i rivalens storstue i visshet om at en seier ville sikre Champions League-plass og at ett poeng ville skyve CL-billetten dypt ned i brystlomma. I stedet ble kampen en sjelden fest for hjemmelaget, som tok sin største seier over erkerivalen siden 1983.

Mens Arsenal-manager Mikel Arteta fikk stadig dypere rynker i pannen, danset Antonio Conte seiersdans foran Spurs-benken. Italienerens lag er bare ett poeng bak Arsenal med to runder igjen. Mens hvittrøyene avslutter mot to bunnlag, har Arsenal en vanskelig bortekamp i Newcastle kommende mandag.

– Det var tøft i dag. Vi hadde lite flyt og fikk ingenting gratis. Det var tungt, men vi har fortsatt alt i egne hender. Vinner vi to kamper så er vi i topp fire. Det er lov å være litt forbannet i kveld, men så skal vi løfte oss, sa Ødegaard til TV 2.

Tottenham var best både før og etter at Arsenal-stopper Rob Holding ble utvist med to gule kort etter en drøy halvtime.

– Jeg har ikke lyst til å si så mye, men straffen var i mine øyne veldig billig. Den andre avgjørelsen også, sa Ødegaard på spørsmål fra TV 2 om dommeravgjørelsene. Arteta sa at han ville blitt utestengt i seks måneder om han hadde sagt det han mener om dommerens innsats.

Ikke overraskende hadde Conte et annet syn på saken.

– Begge avgjørelsene var helt klare. Det er normalt å klage når man taper. Son ga Holding store problemer, og han kunne fått kort enda tidligere, sa Tottenham-manageren til BBC.

I sluttminuttene av den første omgangen hadde Arsenal et par gode forsøk på å finne en vei inn i kampen. Eddie Nketiah hadde en avslutning som Hugo Lloris bare med et tigersprang greide å slå over. Ødegaard hadde også en god mulighet, men traff for dårlig.

I stedet ble kampen punktert bare sekunder ut i den andre omgangen. Ryan Sessegnon spilte fram Kane i boksen, og han kriget med Gabriel. Liggende greide Arsenal-stopperen å pirke ballen unna Kane, men den gikk rett til Son, som skjøt i mål til 3-0.

– Jeg er stolt av guttene. Vi hadde press på oss, men vi leverte. Det er alltid hyggelig å vinne et nabooppgjør, men jeg tror nok det er den beste stemningen jeg har opplevd her, sa Kane til Sky Sports.

– Fortsatt har vi to kamper igjen, og vi må legge press på dem. Vi må ikke tro at jobben er gjort.

Dette er stillingen mellom de tre lagene som kjemper om å bli nummer tre og fire, og deres gjenstående kamper:

Chelsea: 70 poeng (Leicester hjemme 19/5, Watford hjemme 22/5)

Arsenal: 66 poeng (Newcastle borte 16/5, Everton hjemme 22/5)

Tottenham: 65 poeng (Burnley hjemme 15/5, Norwich borte 22/5).

Da Holding brukte albuen mot Son i løpsduell om et langt framspill, ledet Tottenham allerede 1-0. Kane var sikker fra straffemerket i det 22. minutt etter at Cédric Soares dyttet Son inne i feltet mens de kjempet om posisjoner på et innlegg fra Dejan Kulusevski.

Etter utvisningen gikk det bare fire minutter før det ble 2-0. Sons hjørnespark fra høyre ble stusset av Rodrigo Bentancur. Kane var så vidt onside og stupte med dødsforakt fram ved lengste stolpe og nikket ballen i mål fra kloss hold.

Med Arsenal-seier torsdag ville både Arsenal og Chelsea vært klare for mesterligaspill. Med uavgjort ville Arsenal hatt fire poengs forsprang til Tottenham, og Chelsea vært CL-klar. Nå ligger det an til høyspenning, iallfall om fjerdeplassen.

(©NTB)

Flere nyheter: