Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Torpedo krevde inn penger med avsagd hagle

Han ble angrepet bakfra og slått i hodet, kroppen og beina med en jernstang. Han ble påført kutt med en jaktkniv før han ble kneblet med gaffateip. Nå er pengeinnkreverne dømt i Haugaland tingrett.

Av Egil M Solberg | 29.03.2021 22:08:35

Domstol: Det var snakk om en brutal innkreving av narkogjeld som skulle behandles i Haugaland tingrett, melder Haugesunds avis.

En polske 38-åringer skulle i desember i 2018 inndrive narkogjeld fra en mann bosatt i Haugesund. Til dette fikk han hjelp av en 23 år gammel polsk mann,

Da en bekjent møtte opp for mannen med narkogjeld i en leilighet i Haugesund, ble han umiddelbart slått ned og mishandlet. Volden var så omfattende at han fikk problemer med å snakke.

Med mannen som «fange» kjørte de til stedet hvor mannen med narkogjeld bodde, skriver avisa. Han fikk da også et tau rundt halsen. En ikke identifisert kvinne kjørte bilen.

Turen gikk først til Haraldshaugen. Her hentet den ene torpedoen en avsaget uregistrert russisk hagle og en pistol. Han tok hagla ut av posen og rettet løpet mot gisselet, skriver Haugesunds avis.

Mannen med narkogjeld skjønte etterhvert at noe var galt og møtte opp på politistasjonen i Haugesund. De tok seg inn i leiligheten og frigjorde mannen.

Den 38 år gamle polske mannen ble pågrepet og den skarpladde hagla beslaglagt. I dommen blir det påpekt at hagla framsto som et rent drapsvåpen.

Den andre polske mannen dukket aldri opp igjen. Han rømte tilbake til Polen, men i november i fjor ble han overlevert til norsk politi.

De to tiltalte ble i Haugaland tingrett funnet skyldig i mishandling og frihetsberøvelse av – og trusler mot fornærmede i stort omfang, skriver avisa.

Dommen ble anket

Retten dømte 38-åringen til fengsel i ett år og åtte måneder. Han må også betale 65.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

Den 23 år gamle medhjelperen ble dømt til ubetinget fengsel i sju måneder. Han må også betale 35.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

Dommen er anket til Gulating lagmannsrett.

Flere nyheter: