Menu
Drøyt 89 prosent færre passasjerer reiste til eller fra Torp lufthavn i juni i år sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Torp mistet ni av ti passasjerer i juni

Etter at Torp lufthavn i juni igjen åpnet for trafikk, reiste 21.160 til eller fra flyplassen, en nedgang på drøye 89 prosent fra samme måned i fjor.

Av NTB | 15.07.2020 11:18:02

Økonomi og næringsliv: I alt var det 172.696 færre passasjerer innom flyplassen enn i juni 2019.

8.995 passasjerer reise innenriks, der nedgangen var på 71,9 prosent. Utenriksflygninger hadde både flest passasjerer og størst nedgang, med henholdsvis 12.165 og 92,5 prosent.

– Trafikken i juni var på cirka 10 prosent av en normal juni-måned. Vi forventer nå cirka det dobbelte i juli, og så ser vi for oss at trafikken øker sakte, men sikkert måned for måned i tiden fremover, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen ved Torp lufthavn i en pressemelding.

Nå er Widerøe i gang med ruter til Bergen og Stavanger, i tillegg til sommerruter som går direkte til Bodø, Evenes og Tromsø. Wizz Air har brorparten av utenrikstrafikken, med ruter til flere polske byer, i tillegg til litauiske Vilnius, Riga i Latvia og rumenske Bucuresti.

Kleive-Mathisen understreker at oppstarten skjer i tett dialog og samarbeid med kommuneoverlegen med tanke på smitteverntiltak og politiet med tanke på innreisebegrensninger.

Ryanair startet opp igjen med flyginger i slutten av juni, med en rute til Polen. I starten av juli har selskapet også tatt opp igjen ruteflyging til flere andre europeiske storbyer.

(©NTB)

Flere nyheter: