Menu
Denne restauranten i sentrum av Nashville fikk store skader da en tornado rev ut den ene veggen. Foto: AP / NTB scanpix

Tornadoer tok mange liv i Tennessee

Minst sju mennesker mistet livet da to tornadoer brått oppsto i delstaten Tennessee i USA og ødela flere titall bygninger.

Av NTB | 03.03.2020 13:46:23

Ulykker og naturkatastrofer: En av tornadoene rammet storbyen Nashville der flere boliger, skoler, restauranter og andre bygninger ble knust til pinneved.

Den norske studenten Karoline Jøstne bor bare 500 meter unna de verste ødeleggelsene.

– Nabolaget mitt ser ut som en krigssone etter at Nashville ble truffet av en tornado tidligere i natt, skriver hun på Twitter.

Hun er nå uten strøm og beskriver seg selv som «ganske skjelven, men i live og trygg».

Myndighetene i delstaten bekrefter at 19 mennesker er funnet døde og over 40 bygninger er rasert av det voldsomme værfenomenet. Redningsmannskaper leter etter flere skadde i ruinene.

Tennessee er en av delstatene der Demokratene har nominasjonsvalg tirsdag, og flere valglokaler er flyttet fra ødelagte bygninger. Blant bygningene som er ødelagt, er et konsertlokale der det nylig ble holdt et valgmøte for Bernie Sanders. Publikum forlot lokalet kort tid før tornadoen rammet, melder lokale medier.

Myndighetene har bedt folk holde seg innendørs fram til morgenen, slik at de får oversikt over bygningsmaterialer, strømledninger og nedblåste trær som ligger strødd på bakken.

(©NTB)

Flere nyheter: