reklame for Utvik Autoservice
Menu
Norskættede Heston Kjerstad ble valgt som nummer to i årets MLB-draft natt til torsdag norsk tid. Foto: Matt Patterson, AP / NTB scanpix

Torkelson og Kjerstad valgt først i MLB-draft

Spillerne med de skandinaviskklingende etternavnene Spencer Torkelson og Heston Kjerstad ble valgt som nummer en og to i årets draft for Major League baseball.

Av NTB | 11.06.2020 18:18:59

Sport: Torkelson ble som ventet valgt aller først av Detroit Tigers. Arizona State-spilleren har allerede markert seg som en slugger av format. Derimot var det overraskende at norskættede Kjerstad ble valgt som nummer to av Baltimore Orioles.

Kjerstad regnes som en av de mest lovende slagmenn i årets MLB-draft, men han var ikke på forhånd regnet som et topp-to-valg. Han er fra Texas, men spilte universitetsbaseball for Arkansas.

– Jeg må alltid si til folk at i Norge er j-en stum, sier Kjerstad til Arkansas Democrat Gazette.

Før draftseremonien holdt representanter for alle de 30 lagene opp skilt med påskriften «Black Lives Matter» og «United For Change», i en antirasistisk markering.

På grunn av pandemien var årets draft redusert til fem runder og 160 valg, men det var likevel den mest imøtesette begivenhet hittil i en baseballsesong som ble stoppet før den begynte.

(©NTB)

Flere nyheter: