Menu
Torill Renaa er tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2020. Her er hun sammen med sin mann Svein Erik etter at Renaa Restauranter i Stavanger, som de to driver sammen, ble hedret med to stjerner i Michelin-guiden. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Torill Renaa tildelt Espelid Hovigs matpris

Torill Renaa ble tirsdag tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris for sin innsats og engasjement for lærlinger og rekruttering til mat- og måltidsbransjen.

Av NTB | 07.12.2020 21:53:22

Sport: Hovigs Matkulturpris på 30.000 kroner deles årlig ut til en person som «arbeider for et bevisst sunt norsk kosthold, tradisjon og matkultur i sin helhet og formidling av disse verdiene til unge, gamle, kvinner og menn».

Renaa driver sammen med sin mann Renaa Restauranter i Stavanger, som tidligere i år ble hedret med to stjerner i Michelin-guiden.

– Jeg er imponert over den innsatsen Torill Renaa legger ned som engasjert restauranteier og sjef for både lærlinger og fagfolk med ulik bakgrunn, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

I en pressemelding sier juryen at de i år ønsket å hedre en samfunnsengasjert matformidler.

«Hun tar samfunnsansvar ved å spesielt motivere og følge opp unge lærlinger – både servitør- og kokkelærlinger – til å bli dedikerte ambassadører for sunn norsk mat og drikke gjennom fellesskapet rundt et bord og verdien av å formidle matens vei fra bondens mark til kjøkkenets meny», skriver juryen om årets prisvinner.

(©NTB)

Flere nyheter: