Menu
Widerøe vil fortsatt være på norske hender selv om det globale oppkjøpsfondet EQT har varslet bud på transportkonsernet Torghatten. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Torghatten kjøpes opp – Widerøe fisjoneres ut

Oppkjøpsfondet EQT har lagt inn et bud på aksjene i transportkonsernet Torghatten, minus flyaksjene. Aksjene i Widerøe skilles ut i et nytt selskap.

Av NTB | 23.12.2020 11:53:03

Økonomi og næringsliv: Det globale oppkjøpsfondet med hovedkontor i Stockholm har varslet et bud på 175 kroner per aksje i Torghatten, uten flyvirksomheten. Det priser selskapet til 7,26 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har siden den første henvendelsen fra EQT hatt dialog med flere interessenter, men tilbudet fra EQT fremstår som det beste alternativet for eierne og for Torghatten, sier styreleder Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA. Styret har enstemmig anbefalt at aksjonærene aksepterer budet.

EQT planlegger å skille ut WF Holding (som eier 66 prosent av Widerøe) og dele ut aksjene ut til dagens Torghatten-aksjonærer ved å opprette et nytt holdingselskap, Flyco, der Torghattens aksjonærer vil få et direkte eierskap.

– For Widerøe innebærer dette ingen endring i forhold til dagens situasjon. Vi vil fremdeles ha lokale og svært kapitalsterke eiere i ryggen som har god kjennskap til bransjen generelt og selskapet spesielt. Dette er en stor fordel for konsernet som helhet og gjør oss trygge på at vi skal få fortsette å utvikle selskapet, sier administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe i en pressemelding.

Det over 100 år gamle selskapet Torghatten er blant annet største eier i Widerøe, Norgesbuss og en rekke fergelinjer, og har totalt rundt 7.000 ansatte.

(©NTB)

Flere nyheter: