Menu
Tore Bjørseth Berdal vant Marcialonga søndag. Her fra Vasaloppet i 2019, hvor Berdal var best. Foto: Ulf Palm / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Tore Bjørseth Berdal vant Marcialonga

Det ble trippel norsk i Ski Classics-rennet Marcialonga i Italia søndag. Tore Bjørseth Berdal vant foran Tord Asle Gjerdalen og Petter Eliassen.

Av NTB | 26.01.2020 11:15:16

Sport: Berdal spurtet i mål foran Gjerdalen og Eliassen. Anders Nygaard ble nummer fire.

Flere byttet på å dra de siste kilometerne. Etter to og en halv time i løypa var det veteran Anders Aukland som lå i tet og dro, før Nygaard og Eliassen deretter la seg foran.

Også Sjur Røthe var helt oppe i tet da det kun gjensto fem kilometer av rennet, men måtte til slutt se at andre løpere dro litt ifra. Da han i tillegg brakk staven, ble det tungt for 31-åringen fra Voss. Han ble til slutt nummer ni.

Petter Northug deltok også i årets Marcialonga, men var ikke med å kjempe om topplasseringene.

Etter å ha vunnet La Diagonela i Sveits forrige helg, var Chris Jespersen én av favorittene til å vinne søndagens 70 kilometer lange løp fra Moena til Cavalese.

Det samme var vinneren og toeren i fjorårets Marcialonga, Eliassen og Nygaard. Gjerdalen, som har vunnet Marcialonga tre ganger tidligere, hadde også favorittstempel.

(©NTB)

Flere nyheter: