Menu
Espen Kofstad storspiller i PGA-turneringen i Nicholasville i USA. Foto: Erik Johansen / NTB

Tordenvær stoppet Kofstads kjemperunde – spiller for topplasering i PGA-debuten

Espen Kofstad har en kanonrunde på gang i sin første PGA-turnering. Fredag sto han med to birdier og en eagle på ni hull før dårlig vær slo til i Nicholasville.

Av NTB | 08.07.2022 21:01:04

Sport: Kofstad åpnet runden med fire strake hull på par. Så vartet han opp med to birdier på rad, og to hull senere høynet han med en eagle (to slag under par).

Med parspill på det niende hullet står Kofstad på fire slag under par etter halvspilt 2. runde.

På torsdagens åpningsrunde gikk nordmannen tre slag under par. Dermed er 34-åringen totalt på -7, og det gir ham en foreløpig delt 12.-plass.

Kofstad og de øvrige spillerne i PGA-turneringen i Kentucky har søkt ly på grunn av dårlig vær. PGAs egen værvarsel viser at det skal være «kraftige tordenstormer» de neste fem timene.

Canadiske Adam Svensson leder med 14 slag under par etter å ha gått 13 hull fredag. Kofstad har kun ett slag opp til Aaron Cockerill på 5.-plass.

Det var i utgangspunktet bare de 50 beste på europatour-rankingen som skulle delta på PGA-turneringen i USA, men de fleste, inkludert Viktor Hovland, valgte denne uken å spille Scottish Open. Det ga 95.-rankede Kofstad muligheten.

Han kommer fra karrierebeste på europatouren med en 9. plass i Irish Open.

(©NTB)

Flere nyheter: