Menu
Tor Kjærvik ble drept i sin bolig på Røa i Oslo 12. april. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Tor Kjærviks drapssiktede sønn må fortsatt sitte i varetekt

Sønnen til Tor Kjærvik er varetektsfengslet i fire nye uker. Den 36 år gamle mannen er siktet for å ha drept faren på Røa i Oslo i april.

Av NTB | 12.05.2021 12:55:25

Kriminalitet og rettsvesen: – Når det gjelder siktedes psykiske helsesituasjon, mener retten det på det nåværende tidspunkt er sannsynlig at siktede hadde skyldevne i gjerningsøyeblikket, skriver Oslo tingrett i kjennelsen etter fengslingsmøtet onsdag.

Den 36 år gamle mannen er siktet for å ha skutt og drept sin far, Tor Kjærvik, og for å ha forsøkt å drepe farens samboer på Røa i Oslo i 12. april i år. Han er for tiden innlagt på psykiatrisk sykehus.

Politiet ba onsdag om at mannen blir varetektsfengslet i åtte uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud de fire første ukene av perioden. Retten mente likevel at mannen kun skal holdes fengslet i fire uker, med medieforbud de to første ukene. Han ilegges brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

Den drapssiktede sønnen har bare blitt avhørt én gang siden drapet på Røa for en måned siden, og han har blant annet ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Retten mener at det er en fare for at mannen vil forsøke å påvirke vitner dersom han løslates.

– Ettersom siktede skal undergis rettspsykiatrisk vurdering og tvungen observasjon, herunder er innlagt på psykiatrisk sykehus nå, kan saken stå i en annen stilling om fire uker, skriver Oslo retten i kjennelsen.

Tiltalte er i ferd med å bli utredet av rettspsykiatrisk sakkyndig, som har frist til sommeren med å ferdigstille arbeidet. Enoksen holder likevel muligheten åpen for at arbeidet med å vurdere hvorvidt 36-åringen var strafferettslig tilregnelig, kan ta enda lenger tid.

I kjennelsen framgår det at påtalemyndigheten har varslet at de ønsker å holde mannen varetektsfengslet fram til hovedforhandling i saken.

– Man tar sikte på å kunne ta ut tiltale til høsten slik at hovedforhandling kan gjennomføres før årsskiftet, står det i kjennelsen.

– Det er en klok avgjørelse fra retten. Saken er så uklar per i dag at det ikke er gitt at han skal sitte mer enn fire uker i varetekt. Han er innlagt i psykiatrien allerede, poengterer mannens forsvaret, advokat John Christan Elden, overfor NTB.

– Siktede er fortsatt innlagt på psykiatrisk sykehus hvor ivaretakelsen av hans helsetilstand står sentralt. Videre avhør av siktede må foreløpig utstå. Siktelsen mot ham er uforandret, sier politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: