Menu
Fotballtreneren Jurij Vernydub er tilbake i Ukraina og klar til å kjempe mot russerne. Foto: Luis Vieira, AP / NTB

Topptrener meldte seg til Ukraina-tjeneste: – Jeg blir her og kjemper

I forrige uke ledet Jurij Vernydub Sheriff Tiraspol i europaligaen i fotball. Nå er han på plass i Ukraina for å skape motstand for russiske styrker.

Av NTB | 04.03.2022 13:02:10

Krig og konflikter: Fotballtreneren hadde en stor kveld for et halvt år siden da hans moldovske klubb sensasjonelt slo Real Madrid borte i mesterligaen.

Det er bare vel en uke siden 56-åringen ledet laget i en ny kamp, da i europaligaen. Kort etter var han på plass i den ukrainske hæren. Det er BBC som har snakket med Vernydub.

– Jeg vil ikke lyve. Jeg så mange menn forlate landet da jeg kom tilbake. Hvis de returnerer, er det fint. Men jeg skjønte med en gang at jeg ikke kunne gjøre det samme. Jeg måtte melde meg til tjeneste, sier Vernydub.

Han startet hjemreisen mot Ukraina morgenen etter en kamp i Portugal. To døgn senere var han registrert i de ukrainske militærpapirene og klar for å kjempe.

– Vi kunne ha reist til Moldova. Det er fortsatt en mulighet for mine barn, barnebarn og konene, men min kone og jeg blir garantert her, sier Vernydub.

Han er avbildet i uniform og å se på flere plattformer i sosiale medier.

Sheriff Tiraspol holder til i et prorussisk område i Moldova.

(©NTB)