Menu
Elisabeth Terland scoret begge Branns mål mot Rosenborg. Her i aksjon mot Lillestrøm tidligere i sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Toppscoreren straffet RBK – perfekt sesongstart for Brann

Elisabeth Terlands to flotte scoringer ga tre nye poeng for Brann i 2-1-seieren over Rosenborg. De rødkledde har fire strake seirer i Toppserien.

Av NTB | 18.04.2022 18:04:44

Sport: 20 år gamle Terland scoret sitt tredje og fjerde mål for sesongen. Brann er serieleder med bedre målforskjell enn Vålerenga, som også har full pott i sesonginnledningen.

– Det er en jevn kamp med to gode lag som begge ønsker å vinne. Da smaker det ekstra deilig når vi klarer å dra det i land, sa Terland til NRK.

Terland er delt toppscorer med Rosenborgs Sara Kanutte Fornes. Hun gikk målløs av banen etter 69 minutter.

– Jeg er skikkelig skuffet, rett og slett. Vi ville veldig gjerne ha med oss et poeng. Skikkelig kjipt at vi ikke klarer å skape større sjanser enn det vi gjør, sa Rosenborgs målscorer Synne Skinnes Hansen til NRK.

Terland sørget for jubel på Stemmemyren etter 23 minutter. Den tidligere Klepp-spilleren mottok ballen på 16-meteren og plasserte den kontrollert nede i det venstre hjørnet.

Ni minutter etter pause var Terland på pletten igjen. Høyt press stresset RBK-keeper Lene Christensen, som ikke fikk klarert skikkelig. Terland plukket opp ballen og satte den fint bak den utspilte landslagskeeperen fra Danmark.

Skinnes Hansen skapte spenning med sin scoring bare minutter etter. Rosenborg styrte mye av spillet mot slutten, men Brann var også farlige på kontringer med over 1100 tilskuere i ryggen.

Like før full tid så det ut til å bli 3-1, men skuddet til Marit Bratberg Lund gikk i tverrliggeren.

(©NTB)

Flere nyheter: