reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Vidar Hop vant hoppekriteriet på Bjerke med Jolene B.R. etter målfoto mot Eirik Høitomts Jodie B.R. Arkivfoto: Hesteguiden.com / NTB scanpix

Toppkusker i målfotokamp på Bjerke

Vidar Hop og Eirik Høitomt har kjørt inn over 460 millioner i sine karrierer på travbanen. Lørdag måtte målfoto til for å skille dem i hoppekriteriet på Bjerke.

Av NTB | 12.09.2020 19:23:07

Sport: Til slutt var Jolene B.R. og Vidar Hop nesa foran Jodie B.R og Høitomt i kampen om førstepremien på 750.000 kroner.

– Hoppekriteriet er det eneste klassiske storløpet jeg aldri hadde vunnet. Mot oppløpet hadde jeg god tro på seier, men Eirik Høitomt er ingen enkel mann å slå i en oppløpsduell, sa Hop, som har vunnet 4257 løp i karrieren mot Høitomts 5073.

Vinnerhesten trenes av Frode Hamre, som selv måtte se at hesten han kjørte ga seg fra tet.

De øvrige storløpene på Bjerke ble vunnet av Føynland Anna (Tom Erik Solberg), Dronning Af Sola (Johan Kringeland Eriksen) og Lucky Queen Soa (Lars Anvar Kolle). Sistnevnte fikk 1,5 million kroner for seieren i hoppederby for varmblodshester.

– Det var min 10. klassiske triumf, sa Lucky Queen Soas trener Jan Kristian Waaler etter seieren. Han har tidligere feiret triumfer med hester som Viking Frecel, Papagayo E. og Cokstile.

(©NTB)

Flere nyheter: