Menu
Lise Klaveness håper de fire 2.-divisjonsklubbene i Viken kan raskt komme i gang med fellestreninger. Foto: Terje Pedersen / NTB

Toppidrettsbegrepet hindrer fire 2.-divisjonsklubber – NFF håper på justering

Fire fotballklubber i 2.-divisjon i Viken får ikke ha fellestreninger på grunn av regjeringens definisjon av toppidrett. Det skapte misforståelser tirsdag.

Av NTB | 14.04.2021 08:04:10

Sport: Moss, Bærum, Asker og Eidsvold Turn fikk tirsdag beskjed fra Norges Fotballforbund at de kunne gjenoppta treningen selv om nivå 3 ikke er omfattet av åpningen, skriver VG.

Regjeringen har hele tiden definert toppidrett i fotballen som de to øverste divisjonene for kvinner og menn. NFF inkluderer også 2.-divisjon som toppidrett, og alle klubbene i divisjonen er underlagt NFFs oppdaterte og strenge smittevernprotokoll.

Tirsdagens meldinger angikk kun unntak for de to øverste divisjonene i kommunene som er regulert av tiltaksnivået A.

Hun opplyser at NFF har bedt om avklaring fra helsemyndighetene og håper det kan justeres raskt.

– Vi har i dag tidlig sendt melding til de fire klubbene dette rammer, at de dessverre ennå ikke kan gjenoppta trening, skriver Klaveness.

– 2.-divisjon har vært inkludert i toppfotball- og toppidrettsbegrepet siden koronautbruddet i 2020. I 2.-divisjon er flertallet av spillere og støtteapparat ansatt i klubben, og over halvparten har fotballen som sin hovedinntektskilde, argumenterer hun.

«I kommuner som er omfattet av kapittel 5A er det åpnet for ordinær trening i toppidretten. For fotball er det bare åpnet for trening på de to øverste nivåene. Klubbene i Postnord-ligaen (nivå 3) er altså ikke omfattet av åpningen i kommunene som er regulert av de forsterkede tiltakene under 5A», skriver departementet i en epost.

Vegard Skogheim, trener i Asker, sier han allerede hadde sagt til sine spillere at de kunne gjenoppta treningen.

Jeg blir bare helt oppgitt hvis dette stemmer. Da er det fire lag blant 60 herrelag som ikke får lov til å trene. Jeg blir nesten stum, sier Skogheim.

– Det oppsto tvil da begrensning på de to øverste ligaene for trening under tiltaksnivå A først ble presisert av myndighetene. Men senere sto det på regjeringen.no at alle «toppidrettsutøvere» kunne trene under tiltaksnivå A. Også i utsendt info fra NIF til særforbundene sto «toppidrettsutøvere» uten begrensning, forklarer NFFs elitedirektør Lise Klaveness til NTB.

Til VG presiserte Kulturdepartementet at 2.-divisjonsklubbene i Viken ikke får trene helt ennå:

(©NTB)

Flere nyheter: