Menu
De fem klubbene i Viken som har vært berørt av det strengeste tiltaksnivået, har fått unntak og kan starte med fellestreninger igjen. Her Mjøndalens Lars Olden Larsen og Stabæks Luc Kassi i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB

Toppidretten får unntak – eliteserien i fotball kan gjenoppta treninger og kamper

Toppfotballen kan gjenoppta treninger og kamper igjen etter at toppidrettsutøvere får unntak fra det strengeste tiltaksnivået. Seriestarten går som planlagt.

Av NTB | 13.04.2021 13:19:37

Sport: Det bekrefter kulturminister Abid Raja og Norges Fotballforbund overfor NTB. VG var først ute med å melde om unntaket.

Ifølge statsråden kan toppklubbene i fotballen begynne å trene allerede fra tirsdag ettermiddag.

– Regjeringen har besluttet at vi gjør unntak når det gjelder organisert trening for toppidrettsutøvere i de kommunene som har vært underlagt 5a-forskriften. De har ikke kunnet trene. Det gjør vi et unntak for fra klokken 16 i dag, sier kulturminister Raja til NTB.

Lørdag ble perioden med ekstra strenge smitteverntiltak forlenget for en rekke kommuner i Viken. Stabæk. Strømsgodset, Mjøndalen, Sarpsborg og Lillestrøm sto dermed i en situasjon der de ikke kunne starte opp med fellestreninger før 26. april.

Norges Fotballforbund har vært tydelig på at uten et raskt unntak vil det bli vrient å starte eliteserien som planlagt 8. og 9. mai.

– Vi er svært takknemlig for unntaket fra det strengeste tiltaksnivået. Det betyr at vi kan starte opp med seriespill i toppfotballen som planlagt, etter en periode med forberedelser og treningskamper, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

Nå får altså toppfotballen det ønskede unntaket fra tiltaksnivå A, under forutsetning av at den oppdaterte smittevernprotokollen følges.

En avklaring om når treningskamper blir tillatt, var ventet komme fredag. Også der har det vært stans i en lengre periode.

– Planen er at vi kommer til å si ja eller nei til dette 16. april, slik at de kan starte opp sine treningskamper fra 17. april, sa Raja forrige uke.

Eliteserien skulle opprinnelig ha startet 5. april, men måtte utsettes som følge av strenge smitteverntiltak.

(©NTB)