Menu
Sola-stjernen Camilla Herrem (t.v.) og Vipers-profil Henny Reistad kan se fram til cupfinale senere i måneden. Foto: Lise Åserud / NTB

Topphåndballen får avslutte sesongen – slik blir gjennomføringen

Klubbene på toppnivå i norsk håndball får runde av inneværende sesong. Avslutningen starter med seriefinalen mellom Vipers og Storhamar 11. mai.

Av NTB | 05.05.2021 14:10:01

Sport: – Jeg tror dette er etterlengtet for håndballen. Den har stått i en krevende situasjon, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) til NTB.

– Håndballen har laget en litt nedskalert plan for å fullføre sesongen sin. De får ja til den planen. Så er det viktig at man følger de protokollene som blir godkjent og har et regime på dette. Håndballforbundet har god dialog med Helsedirektoratet slik at man vet hvilken protokoll man forholder seg til, tilføyer Raja.

Alt seriespill i toppidretten har ligget brakk siden 18. januar på grunn av koronapandemien. Onsdag fikk fotballen som ventet klarsignal til å rulle i gang sesongen i de to øverste divisjonene på herre- og kvinnesiden.

Samtidig fikk håndballen tommel opp til å avslutte 2020/21-sesongen. Første kamp blir seriefinalen for kvinner mellom Vipers og Storhamar. Den spilles allerede 11. mai i Kristiansand.

Storhamar har med én kamp mer spilt to poengs forsprang på rivalen.

Cupfinalen mellom Sola og Vipers Kristiansand spilles deretter 15. mai. Den kampen går i Stavanger.

– Jeg og resten av laget gleder oss veldig til å få avsluttet sesongen med serie- og cupfinale på norsk jord. Det er to kamper av stor betydning for Vipers som klubb og ikke minst Kristiansand by. Målet er å vinne både serie- og cupgull før vi drar til Budapest og mesterligasluttspillet. Det blir veldig godt med to sånne kamper på slutten av en litt rar sesong, og vi er klare, sier Nora Mørk entusiastisk til NTB.

– Hvor mye betyr det å slippe å avlyse hele sesongavslutningen?

– Det betyr mye for inngangen til neste sesong. Det betyr noe for selvfølelsen og noe for energien inn mot en sesong som forhåpentligvis blir mer normal, svarer Lio.

Normalt blir det spilt sluttspill på tampen av hver sesong, men dette utgår i år. Norges Håndballforbund gjennomfører imidlertid en kvalifisering til neste sesongs eliteserie for menn.

Oppgjørene som skal avgjøre hvem som får de tre siste plassene på øverste nivå, spilles slik: Sandefjord – Follo, Viking Stavanger – Nøtterøy og Halden – Falk Horten.

Kampene spilles best av tre i perioden 19. til 26. mai. Vinneren av hver duell er klar for eliteserien neste sesong.

– Det er en løpende kommunikasjon mellom Norges Håndballforbund og helsemyndighetene om protokollene. Vi gjør det som er nødvendig for å tilfredsstille myndighetenes krav, sier håndballpresidenten til NTB.

På kvinnesiden rykker ingen lag ned fra verken eliteserien eller 1. divisjon.

– Vi er veldig takknemlige og glade for dette. Nå får vi avsluttet en svært krevende sesong, hvis vi skal kalle det en sesong, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NTB.

Regjeringens åpning for å avslutte sesongen kommer etter at Helsedirektoratet landet på samme konklusjon. Direktoratet påpeker samtidig i sine vurderinger at smittevernprotokollen for håndballen må oppdateres.

(©NTB)

Flere nyheter: