Menu
Nicolas Jarry i aksjon i ATP Cup i Australia tidligere i måneden, der han tapte alle sine tre kamper. Chileneren er nå suspendert som følge av en positiv dopingprøve. Foto: Tertius Pickard, AP / NTB scanpix

Topp-100-spiller i tennis suspendert for doping

Den chilenske tennisspilleren Nicolas Jarry er suspendert som følge av en positiv dopingprøve. To muskelbyggende stoffer ble funnet i hans prøve.

Av NTB | 14.01.2020 19:24:48

Sport: Jarry er nummer 78 på ATP-rankingen, men han var i fjor sommer helt oppe på 38.-plass. Den nesten to meter høye 24-åringen har spilt inn over to millioner dollar i prispenger så langt i karrieren.

Også colombianske Robert Farah, som er nummer 163 på rankingen i single, men topprangert i double, er suspendert på grunn av en positiv prøve. Det ble funnet spor etter steroiden Boldenon i prøven han avga i oktober i fjor.

Jarry ble testet i forbindelse med Davis Cup-sluttspillet i Madrid i november. I prøven ble det påvist spor etter de forbudte stoffene Ligandrol og Stanozolol. Det ble innledet dopingsak mot ham 4. januar, og han er suspendert med virkning fra tirsdag.

– Jeg vil bruke de nærmeste dagene og ukene på å finne ut hvor stoffene kom fra slik at jeg sammen med mine juridiske rådgivere kan kaste lys over situasjonen, skriver han og antyder at han har fått i seg stoffene gjennom et brasiliansk vitaminpreparat hans lege anbefalte ham å bruke.

Jarry har vært i kvartfinale i double i Roland-Garros og US Open, men har som singlespiller aldri kommet lenger enn 2. runde i en Grand Slam-turnering.

– Jeg går gjennom det tristeste øyeblikk i min idrettskarriere, sa han.

Boldenol brukes i kjøttproduksjon i Colombia, og landets idrettsutøvere er blitt advart mot å spise kjøtt som kan inneholde stoffet.

– Jeg er sikker på at det er det som ligger bak den positive prøven, sa Farah.

Jarry benekter å ha dopet seg. Han hevder via Instagram at konsentrasjonen av de ulovlige stoffene i hans urinprøve er forsvinnende liten, så lav at stoffene ikke kan ha hatt prestasjonsfremmende effekt.

Farah vant i fjor doubleturneringene i Wimbledon og US Open sammen med landsmannen Juan Sebastián Cabal. Hans dopingsak ble kjent samme dag som Jarrys.

(©NTB)

Flere nyheter: