Menu
Didrik Tønseth går sitt første verdenscuprenn på seks uker i Lahti lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tønseth tilbake i verdenscupen i Lahti

Åtte kvinner og seks menn er tatt ut til kommende helgs verdenscuprenn i langrenn i Lahti. Didrik Tønseth er den eneste som ikke gikk Ski Tour forrige uke.

Av NTB | 24.02.2020 16:16:36

Sport: Dermed får Byåsen-løperen gå sitt første verdenscuprenn siden den klassiske jaktstarten i Nove Mesto 19. januar.

De 13 andre løperne kommer til Lahti fra Ski Tour 2020. Der dominerte de norske fargene stort med samtlige seks pallplasser totalt pluss seier på elleve av tolv enkeltetapper.

Lørdag skal det gås 10 og 15 kilometer klassisk intervallstart i Lahti. Søndag er det stafetter i den finske VM-byen fra 2017.

Norge har en kvote på seks løpere til de individuelle rennene. Blant kvinnene er i tillegg Julie Myhre med som leder av skandinavisk cup. Lotta Udnes Weng er med for å komplementere stafettlagene søndag.

Med kun seks herreløpere i troppen tyder mye på at Norge kun stiller ett lag i herrestafetten.

Det har tidligere i sesongen blitt arrangert stafetter på Lillehammer. I kvinneklassen ble det norsk seier foran USA og Sverige.

I herreklassen ble det derimot russisk dominans. Russlands andrelag med Sergej Ustjugov spurtslo Russlands førstelag og Andrej Melnitsjenko. Alexander Bulsjunov sto over stafetten den gang. De norske lagene ble nummer tre og fire.

Slik ser Lahti-uttaket ut:

Stafettlagene blir tatt ut etter lørdagens renn.

Ragnhild Haga (Åsen), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Therese Johaug (Nansen), Julie Myhre (Byåsen), Anna Svendsen (Tromsø)
Heidi Weng (BUL), Tiril Udnes Weng (Nes), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Lotta Udnes Weng (Nes/kun stafett)

Pål Golberg (Gol), Hans Christer Holund (Lyn), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Sjur Røthe (Voss), Didrik Tønseth (Byåsen).

(©NTB)

Flere nyheter: