Menu
Konteinere med humanitær hjelp stablet opp i havneområdet i Nuku'alofa på Tonga. Foto: POIS Christopher Szumlanski / Australian Defence Force / AP / NTB

Tonga har fått sitt første koronatilfelle

Tonga stenger ned onsdag etter at koronaviruset for første gang er oppdaget i landet, bare noen uker etter det katastrofale vulkanutbruddet.

Av NTB | 01.02.2022 23:05:37

medisin og helse: Øystaten har hittil vært helt koronafri, men statsminister Siaosi Sovaleni sier to menn testet positivt denne uka i hovedstaden Nuku’alofa.

Han sier de to arbeidet i havna, der store mengder nødhjelp fra mange land er blitt losset de siste dagene. All lossingen skjer uten fysisk kontakt for å holde viruset ute, og alle forsyningene sitter for seg selv i to dager uten å røres før de tas i bruk. Det er derfor uklart hvordan de to er blitt smittet.

Sovaleni sier at nedstengningen i første omgang varer i 48 timer og blir revurdert annenhver dag framover.

Tonga stengte grensene i begynnelsen av 2020 da pandemien startet. Siden det er det bare meldt om én smittet person, i oktober i fjor, en mann fra New Zealand som siden er blitt bra igjen.

Det voldsomme vulkanutbruddet førte til en tsunami som la flere landsbyer i grus og dekket hele landet med et tjukt lag med aske.

Skip fra flere nasjoner, blant dem Australia, New Zealand, Japan og USA, har levert varer og humanitær hjelp som drikkevann, medisiner og maskiner.

(©NTB)

Flere nyheter: