Menu
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Tømte kontoer i Haugesund for millioner

Politiet går nå ut og advarer etter at flere personer i Haugesund har fått tappet bankkontoene sine for store summer.

Av Egil M Solberg | 07.07.2022 11:11:47

Banksvindel: I midten av juni ble en eldre mann i Haugesund ringt opp av en person som utga seg for å være fra en lokal bank. Mannen er kunde i banken og opplevde oppringingen som svært troverdig. Svindleren snakket norsk, og den eldre mannen kunne høyre det som sto frem som lyder fra banken i bakgrunnen.

Telefonnummeret var også lokalt fra Haugesund. Mannen bli bedt om å oppgi informasjon slik at banken kunne ordna kodebrikken til både han og kona hans. Kort tid etter hadde ekteparet sine kontoer blitt tømt for 1,9 millioner kroner, heter det i en pressemelding fra politiet i Sør-Vest.

Uken etter ble en eldre kvinne i Haugesund bedt om å oppgi informasjon fra egen kodebrikke. Det resulterte i at kvinnen sin konto ble trukket tre ganger i løpet av det neste døgnet. Totalt forsvant drøyt 500.000 kroner, skriver politiet i meldingen.

– Politiet er i tett dialog med bankene til kundene. Store deler av pengene er allerede ført tilbake, sier Tommy Eika, som er fungerende avsnittsleder for generell etterforsking ved Haugesund politistasjon.

Politiet ser alvorlig på disse svindelsakene, men foreløpig er ingen siktet.

Modusen i sakene er den samme, men det er for tidlig å si om de har sammenheng, sier Eika, som oppfordrer innbyggere til å være på vakt.

– Det er viktig at en aldri oppgir sensitiv informasjon over telefon eller internett. Banken vil aldri be deg gjøre noe slikt. Dersom du har mistanke om at du har blitt lurt bør du ta kontakt med banken din, understreker politibetjent Tommy Eika.

Flere nyheter: