Menu
Trener for Montenegro bekrefter at den kommende OL-kvalifiseringen i landet vil spilles uten tilskuere grunnet frykten for koronaviruset. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tomme tribuner for Norges håndballjenter i OL-kvalifiseringen

Det blir ingen tilskuere på plass i OL-kvalifiseringen i håndball for kvinner i Montenegro neste helg. Der møter Norge vertslandet, Romania og Thailand.

Av NTB | 11.03.2020 17:02:07

Medisin og helse: – Ingen tilskuere, skriver Montenegros svenske trener Per Johansson i en sms til NTB onsdag.

Montenegro så for seg å ha over 6000 tilskuere i ryggen i en fryktet arena. Nå gjør koronasituasjonen at Det internasjonale håndballforbundet har bestemt at kvalifiseringen skal spilles for tomme tribuner.

– Dette er ikke noe vi rår over. Det er kjedelig for kvalik-rammen. Men det handler først og fremst om oss selv, så får vi (Norge) sette oss i den stemningen vi trenger for å realisere OL drømmen, sier Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Norge møter Montenegro fredag neste uke. Deretter venter Romania og Thailand. De to beste går til OL.

Norge har deltatt i kvinnehåndball i alle OL siden 1988, med unntak av 2004.

Norges tropp reiser til Montenegro med charterfly. Landet er et av ca. 80 som offisielt ikke har registrert noen koronatilfeller.

De norske håndballherrene spiller sin OL-kvalifisering i Trondheim i april. Der kan det gå mot avlysning eller tomme tribuner.

Trondheim kommune ønsker å avlyse kvalifiseringsturneringen der Norge etter planen skal møte Sør-Korea, Brasil og Chile.

(©NTB)

Flere nyheter: