reklame
Menu
Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, sier at hans klient ikke er i form etter den langvarige etterforskningen. Onsdag måtte Hagen avbryte et avhør hos politiet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Tom Hagen måtte avbryte avhør på grunn av helsetilstanden

Drapssiktede Tom Hagen (70) måtte onsdag avbryte et avhør hos politiet på grunn av dårlig helse.

Av NTB | 03.06.2020 12:33:59

Kriminalitet og rettsvesen: Tom Hagen var i avhør hos Kripos for første gang siden han ble sluppet ut av varetekt, og hensikten var å lese gjennom avhøret som ble foretatt ved pågripelsen.

– Det var ansatte i Kripos som reagerte på tilstanden hans. Vi konkluderte med at det ikke var forsvarlig å gjennomføre noe avhør i dag, sier advokat Mikkel Toft Gimse i advokatfirmaet Hjort til NRK.

Avhøret med politiet er utsatt inntil videre. En ny dato er ikke satt.

– Nå har han dratt for å forsøke å samle seg. Han har samarbeidet med politiet hele veien og stilt opp i alle avhør. Han stilte i dag også for å prøve å få gjennomført det, men det var ikke forsvarlig, sier Toft Gimse.

Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, sier til VG at hans klient ikke er i form.

– Han er sterkt preget av det som har skjedd den siste tiden, sier advokaten.

En mann i starten av 30-årene er også siktet i saken. Han er siktet for å ha bortført Anne-Elisabeth Hagen.

Tom Hagen ble løslatt etter at politiets anke over avgjørelsen fra tingretten om å løslate ham fra varetekt, ikke ble etterkommet.

Den siktede 70-åringen ønsker ifølge advokaten å samarbeide med politiets etterforskere.

Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som har vært savnet siden 31. oktober 2018. Han nekter for å ha noe med forsvinningen til kona å gjøre.

(©NTB)

Flere nyheter: